Presupun ca stiti articolul.
Problema mea rezida din faptul ca desi am fost somer, am dat un examen si am fost incadrat in munca, ca medic rezident (care apare in clasificarea ocupatiilor), conform OG nr 12/2008 rezidentiatul este considerat forma de invatamant postuniversitar si astfel cererea mea a fost respinsa (schimbarea domiciulului nefiind o consecinta a angajarii in munca ci a admiterii intr-o forma de invatamant postuniversitar).
Cine ma ajuta si pe mine sa fac o contestatie a deciziei de respingere?
Inteleg ca rezidentiatul este o forma de invatamant postuniversitar, dar nu este numai atat. Muncesc, sunt platit, am un contract de munca.
In plus majoaritatea AJOFM acorda aceasta prima (din toata tara numai Bacaul, Iasi-ul si Bucuresti-u lnu o fac).
Va multumesc.
S-a decis respingerea cererii...ca nelegala intrucat solicitantul nu indeplineste conditiile prevazute de art 75 din Legea 76/2002, schimbarea domiciliului nefiind o consecinta a angajarii in munca ci a admiterii intr-o forma de invatamant postuniversitar, respectiv rezidentiatul.
Eu as dori sa contest decizia...numai ca nu prea stiu cum.:)
Se pare ca este vorba de interpretarea textului de lege, si anume : ce se intelege prin schimbarea domiciliului in contextul acestui act normativ ?
Formulati o cerere prin care solicitati anularea acestei decizii. Cererea se motiveaza in fapt si in drept.
Conform OG nr 12/2008 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, ei inteleg prin rezidentiat numai ca e o forma de invatamant, nu si o ocupatie. O ocupatie pe care am obtinut-o prin concurs national.
Formular de contestare a deciziei am gasit pe internet, dar...m-am oprit la cum se motiveaza. Imi lipsesc notiunile juridice, deci nu stiu exact ce inseamna in fapt si in drept.
Motivele de fapt sunt împrejurările de fapt care l-au determinat pe reclamant să solicite concursul instanţei, iar motivele de drept reprezintă temeiul juridic. Aşadar, motivele de fapt şi de drept constituie cauza cererii de chemare în judecată, adică situaţia de fapt calificată juridic.
Prin urmare, motivarea in fapt va cuprinde argumentele dvs pentru care considerati ca acea decizie este nelegala.