avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare specialitate rezidentiat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare specialitate rezidentiat

Buna ziua!Daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema:sunt medic rezident pe specialitatea Urgente si as dorii sa imi mut specialitate pe ATI fara a mai participa la examenul de rezidentiat date fiind problemele de sanatate care nu mai imi permit desfasurarea activitatii pe specialitatea actuala.As dorii sa stiu daca se poate si cui trebuie sa ma adresez, ce documente am nevoie.Mentionezca sunt rezidenta anul 3.Multumesc
Cel mai recent răspuns: daiana.t , utilizator 08:48, 13 Noiembrie 2018
Potrivit art.10 alin. (2) din H.G. nr.899/2002 privind organizarea invatamantului postuniversitar medical si farmaceutic uman „Schimbarea specialitatii in care a fost admis rezidentul este posibila printr-un nou concurs de rezidentiat. In cazuri justificate schimbarea se poate face numai prin ordin al ministrului sanatatii si familiei, daca solicitatul indeplineste conditiile minime la specializarea ceruta”.
Buna! Si eu as dori sa-mi schimb specialitatea. Tu ai reusit? Imi poti spune, te rog, ce documente sunt necesare? Multumesc frumos!
1. Schimbarea specialitatii în care a fost admis rezidentul este posibila printr-un nou concurs de rezidentiat. În cazuri justificate schimbarea se poate face numai prin ordin al ministrului sănătăţii, dacă solicitantul îndeplineşte condiţiile minime la specializarea cerută.

2. Întruneşte cerinţele prevăzute de art. 10 alin. (2) din H.G. nr. 899/2002 cererea prin care un medic rezident care, ulterior admiterii sale într-o specializare, constatând că suferă de o afecţiune ce ar putea reprezenta un pericol atât pentru sine cât şi pentru pacienţii săi, solicită schimbarea specialităţii în care a fost admis, aceasta cu atât mai mult cu cât cererea a fost sprijinită, printre altele, şi pe argumentul că la examenul de rezidenţiat punctajul pe care l-a obţinut s-a aflat peste cel minim necesar admiterii în specializarea în care cere schimbarea.
(Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia de contencios administrativ şi fiscal, nr. 4664 din 20 Decembrie 2006 )
Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua. Puteti sa imi spuneti, va rog, daca in momentul acesta (22.8.2018) mai sunt valabile aceleasi legi cu privire la transferul de pe o specialitate pe alta? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 899/2002 este in vigoare

art.10
...
(2) Schimbarea specialitatii în care a fost admis rezidentul este posibila printr-un nou concurs de rezidentiat. În cazuri justificate schimbarea se poate face numai prin ordin al ministrului sănătăţii, dacă solicitantul îndeplineşte condiţiile minime la specializarea cerută.
...

Alte discuții în legătură

Rezidentiat Doru C Doru C Buna ziua. Sunt medic rezident pe specialitate ORL pe loc, anul 4. Avand in vedere modificarea curiculei de pregatire si prelungirea perioadei de pregatire la ... (vezi toată discuția)
Schimbare specializare rezidentiat cristinaflp cristinaflp Sunt rezident in an final (3) pe spec. Laborator Farmaceutic. Ma intereseaza sa parcurg inca o specialitate adiacenta (Farmacie Clinica). Este posibil sa fac ... (vezi toată discuția)
Schimbare specializare rezidentiast MedicRezidentNefr MedicRezidentNefr Buna ziua! Este posibila schimbarea pe o alta specializare in anul 2 de rezidentiat? Mentionez ca indeplinesc conditiile - respectiv \\" Intruneste cerintele ... (vezi toată discuția)