avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxe si impozite

buna seara.am si eu o intrebare privitor la plata taxelor locale.Am primit o somatie de plata cu privire la plata taxelor (ecarisaj,habitat,cladiri) in valoare de 157lei.Suma este reala,suma pe care trebuie sa o platesc pentru anul2012.Restante la anii anteriori nu am.Somatia este insotita si de incepere de executare silita(mi se precizeaza in somatie ca in termen de 15 zile sa platesc suma mentionata mai sus daca nu, se continua executarea silita).Intrebarea mea este:termenul limita de plata al taxelor si impozitelor locale nu este la finele anului in curs?Stiam ca dupa data de 30 martie daca nu se platesc debitele se aplica majorari.VA ROG SA MA LAMURITI IN ACEASTA PRIVINTA.VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 20:56, 18 Iunie 2012
Conform Codului fiscal, art.255, Impozitul/taxa pe clădiri / terenuri etc. se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.
Pentru plata integrala pana la 31 martie se primeste o bonificatie de 10%.
Dvs. ati fost somat pentru neplata primei rate. Deci, achitati, altfel vor continua executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instintare de plata si somatie de la primarie pe impozit 2009 laszlo82 laszlo82 Buna ziua cum spune si titlul am primit de la primarie mai intai o instintare de plata prin care mi se cere sa platesc 929,07 ron impozit pe teren masina si ... (vezi toată discuția)
Primaria smechera Costica33 Costica33 Nu am platit impozitul pe casa pentru anul 2009. Am primit o somatie si titlu excutor insa... cuprinde si suma pentru anul 2010, nu inteleg de ce. Este corect ... (vezi toată discuția)
Plata impozitelor locale(casa+masina+etc.) Mircea Cristian Mircea Cristian 1.Care sunt reglementarile de plata ale impozitelor locale?Care este perioada pina se face discount(si care este acesta?) si de cind se percep penalitati(si ... (vezi toată discuția)