buna seara.am si eu o intrebare privitor la plata taxelor locale.Am primit o somatie de plata cu privire la plata taxelor (ecarisaj,habitat,cladiri) in valoare de 157lei.Suma este reala,suma pe care trebuie sa o platesc pentru anul2012.Restante la anii anteriori nu am.Somatia este insotita si de incepere de executare silita(mi se precizeaza in somatie ca in termen de 15 zile sa platesc suma mentionata mai sus daca nu, se continua executarea silita).Intrebarea mea este:termenul limita de plata al taxelor si impozitelor locale nu este la finele anului in curs?Stiam ca dupa data de 30 martie daca nu se platesc debitele se aplica majorari.VA ROG SA MA LAMURITI IN ACEASTA PRIVINTA.VA MULTUMESC.
Conform Codului fiscal, art.255, Impozitul/taxa pe clădiri / terenuri etc. se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.
Pentru plata integrala pana la 31 martie se primeste o bonificatie de 10%.
Dvs. ati fost somat pentru neplata primei rate. Deci, achitati, altfel vor continua executarea.
Primaria smechera
Costica33
Nu am platit impozitul pe casa pentru anul 2009. Am primit o somatie si titlu excutor insa... cuprinde si suma pentru anul 2010, nu inteleg de ce. Este corect ... (vezi toată discuția)