avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecatarul si....cheltuielile de intretinere ale ...
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecatarul si....cheltuielile de intretinere ale debitorului

Am adjudecat un imobil la licitatia publica. L+am inscris in CF, finante, etc.
Acum as vrea sa-l vand insa..asociatia de locatari refuza sa-mi elibereze adeverinta pentru a vinde pana nu achit cheltuielile de intretinere care au apartinut debitorului de la care am luat imobilul prin adjudecare la licitatie puiblica.
Am vreo sansa sa-i oblig prin instanta sa-mi elibereze aceasta adeverinta?
Sunt eu obligata sa achit aceste cheltuieli daca provind de fostul proprietar si nu au fost facute de mine ??
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters253638 , utilizator 22:21, 20 Iunie 2012
Legea 230/2007 Art. 20. - (1) Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta sunt obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea sociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.
(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.


Am adjudecat un imobil la licitatia publica. L+am inscris in CF, finante, etc.


Oare nu ati stiut ca are probleme?
Logic sa nu va dea adeverinta ca sa il vindeti pana nu achitati datoriile, acum sunt ale dumneavoastra atata timp cat ati adjudecat imobilul ati adjudecat si datoriile.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
ContSters241232, utilizator
nu sunteti obligata sa le platiti..
asociatia are un privilegiu asupra imobilului privind cheltuielile insa daca acesta nu a fost inscris/transcris nu va este opozabil
Asociatia si-a inscris acest privilegiu DUPA intabularea dreptului meu de proprietate dobandit prin actul de adjudecare! Ce sa fac ?
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Irina S., utilizator
Sa platiti datoriile pe care le aveti la administratie, inclusiv penalizarile (sunt ale dumneavoastra acum).
@diorel ? un pct de vedere?

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament restante asociatie proprietari madalinbaban madalinbaban Un apartament a fost scos la licitatie de catre banca creditoare. O persoana fizica a adjudecat imobilul la licitatie, insa apartamentul figura cu restante ... (vezi toată discuția)
Imobil adjudecat cu datorii la intretinere Gabriela2020 Gabriela2020 Buna ziua, In luna martie am participat la o licitatie pe care am gastigat-o! Fostul proprietar care este o ruda indepartata a lasat o suma mare la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care este cea mai simpla cale prin care reprezentantii ... Happyend Happyend Buna ziua! Care este cea mai simpla cale prin care reprezentantii asociatiei de proprietari pot fi obligati sa rezolve legal situatia datoriilor fostului ... (vezi toată discuția)