In luna martie am participat la o licitatie pe care am gastigat-o!
Fostul proprietar care este o ruda indepartata a lasat o suma mare la intretinere si a plecat din tara !
Asociatia de locatari imi cer mie banii spunandu mi ca atunci cand am participat la licitatie trebuia sa-mi asum niste riscuri !
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Ce fac eu in acest caz?
Exista vre-o modalitate prin care Asociatia de locatari sa il dea in judecata pe fostul proprietar sa il caute in strainatate si sa-l oblige la plata,sa-l urmareasca international,cumva?
Multumesc in avans !
Este vina asociatiei daca nu si-a instituit privilegiu imobiliar in CF. Trebuie sa il dea in judecata pe fostul proprietar ptr recuperarea datoriilor.
Asociatia nu a avut cunostinta de scoaterea la licitatie a locuintei?
In anuntul de licitatie executorul trebuia sa specifice daca exista sarcini in CF.
Asociatia a stiut inca de anul trecut ca apartamentul este liber, fostul proprietar plecat din tara definitiv ! Ei,au o adresa prin care se mentiona ca la adresa aceea nu mai locuieste nimeni si cu toate astea vor ca eu sa angajez o firma specializata sa urmaresc fostul proprietar in strainatate (cine stie pe unde este !!!!), si sa recuperez restantele !
Intreb, de ce ar trebui sa fac eu acest lucru,nu este de competenta mea sa urmaresc pe cineva !
Ei, ca Asociatie de Proprietari nu au nici-o putere? il pot ei urmari in strainatate pe fostul proprietar?!?
Nu aveti nicio obligatie fata de asociatia de proprietari. Nici sa platiti si nici sa angajati pe cineva sa il caute pe fostul proprietar.
Doar daca il dau in urmarire prin INTEPOL poate il vor gasi!:)
Trebuie sa aveti in vedere ca ar fi recomandat sa informati in scris asociatia de proprietari ca ati preluat imobilul fara sarcini.
Cat despre datoriile la intretinere cred ca ar fi fost obligatia executorului sa informeze persoanele participante la licitatie despre situatia imobilului inclusiv despre datoriile catre asociatia de proprietari.
Daca asociatia inscria privilegiu imobilar in CF atunci ar fi primit o parte din pretul platit la licitatie pentru acoperirea datoriilor.
Daca nu mai pot recupera datoriile de la fostul proprietar, acesta fiind de negasit, este posibil ca asociatia sa imparta datoriile fostului proprietar la ceilalti proprietari inclusiv dvoastra.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2015 cyan, moderator
Daca asociatia de proprietari nu a inteles sa instituie privilegiu imobiliar asupra apartamentului este in culpa
Dvs nu va revine obligatia achitarii debitelor pentru care asociatiade proprietari in termen legal nu a inteles sa desfasoare procedura legala de recuperare in instanta