avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante, executare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante, executare

Buna ziua
Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema.
Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei restante la intretinere (debit plus penalitati). Acum vreo luna, am primit instiintare de la un executor judecatoresc ca apartamentul sau a fost scos la licitatie pentru o datorie la banca. A fost adjudecat - liber de datorii. Am depus o cerere de interventie la BEJ care ne-a trimis instiintarea, am fost refuzati pe motiv ca nu stiu ce nu le-a convenit la dosar. Adjudecatarul il face ca sa il vanda. Noi ne-am adresat instantei cu aceasta problema. Ce sanse avem sa ne recuperam datoriile, in conditiile in care, din pacate nu avem inscris privilegiu imobiliar?
As mai avea ceva de adaugat, adjudecatarul imi cere adeverinta pentru imobil, ma ameninta ca daca nu eliberez adeverinta, ma poate acuza de abuz in functie. I-am explicat ca singura adeverinta pe care i-o pot elibera este cea cu debitul pe care apartamentul il are la intretinere.
In speranta ca ma puteti ajuta, va multumim anticipat!
Cum adica a fost adjudecat ca liber de datorii ?! M-as risca sa zic ca adjudecatorul blufeaza..
Eliberati adeverinta cu datorii.
Normal ca a fost vandut liber de datorii daca nu ati avut inscris privilegiul.

Pt a putea participa la distribuirea pretului rezultat in urma vanzarii imobilului - daca acest lucru nu o fi fost deja facut - ar fi trebuit sa prezentati executorului judecatoresc o hotarare judecatoreasca care sa oblige proprietarul la plata cotelor restante.

Ca sa nu spun ca daca banca avea instituita ipoteca avea dreptul sa isi incaseze prioritar banii din vanzare.

Se pune intrebarea de ce nu ati actionat in judecata pan a cum proprietarul rau platnic avand in vedere ca suma mentionata semnifica cote neachitate de cel putin 2 ani de zile.

Se pare ca in situatia dvs nu prea aveti ce face si veti suporta cu totii acest debit restant, locatarii putand trage la raspundere pe cei din conducerea asociatiei care nu au actionat la timp pt recuperarea datoriilor.
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Parca adeverinta de la asociatie era obligatorie la instrainarea unui apartament . S-a schimbat legea ?
ausfahrt a scris:

Parca adeverinta de la asociatie era obligatorie la instrainarea unui apartament . S-a schimbat legea ?

Nu s-a schimbat legea,dar asociatia de proprietari se confrunta cu situatia respectiva deoarece presedintele de asociatie nu a aplicat in termen disp L nr 230/2007 art 50 si 51
Suma ,legal poate fi recuperata
Ramane de vazut cine face demersurile...

Vinerea pricep mai greu.Poate ma lamuriti si pe mine. La instrainarea unui apartament este obligatorie adeverinta de la asociatia de proprietari . Cum a fost instrainat apartamentul in lipsa respectivei adeverinte ? #-o

Alte discuții în legătură

Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere? gabi_69 gabi_69 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament restante asociatie proprietari madalinbaban madalinbaban Un apartament a fost scos la licitatie de catre banca creditoare. O persoana fizica a adjudecat imobilul la licitatie, insa apartamentul figura cu restante ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante la plata intretinerii papadiouf papadiouf Buna ziua, in asociatia noastra avem urmatoarea speta: Proprietarul unui aparatament a luat imprumut de la banca garantat cu ipoteca.Nu a mai platit ... (vezi toată discuția)