avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere?

Buna ziua!
Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) a fost sechestrat de banca deoarece fostii proprietari nu si-au mai putut achita ratele catre banca. Intrebarea mea este: Cine suporta cheltuielile de intretinere (in special caldura), avand in vedere ca se apropie anotimpul rece si suprafata este destul de mare, circa 84 mp? Seful de scara sustine ca aceste cheltuieli vor fi suportate de restul locatarilor pana cand acest apartament va avea un nou proprietar, lucru care mi se pare total ilegal. Mentionez ca nu exista repartitoare de caldura in bloc.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioanajo7 , utilizator 13:03, 22 Octombrie 2015
Banca in calitate de creditor va solicita executarea silita prin vanzarea la licitatie publica a imobilului.

Pana la data actului de adjudecare actualul proprietar (restantierul la banca) tb sa achite cotele. Dupa actul de adjudecare va plati noul proprietar, imobilul fiind liber de orice sarcina si datorie.

Pt cotele restante, asociatia tb sa dea in judecata actualul proprietar restant la banca.
Apartamentul a fost eliberat de catre vechii proprietari si deocamdata nu a fost vandut. La licitatie inca nu au fost persoane interesate, pretul probabil fiind prea mare. In cazul acesta cine plateste intretinerea? Nu apartine de fapt bancii?
Actualul proprietar, pana la actul de ajudecare ,dupa care,noul proprietar.
Banca e doar creditor, doar in cazul in care il adjudeca la licitatie devine proprietar. Numai ca nu au acest interes
Banca nu detine titlu de proprietate ci titlu executoriu in baza caruia bunul imobil urmeaza sa intre in procedura de executare silita
Pentru recuperare cheltuieli de intretinere,situatia este mai complexa
Trebuie verificat daca asociatia de proprietari a instituit privilegiul imobiliar la ocpi
De regula in cazurile de executare silita ,apartamentele ce urmeaza sa fie executate silit acumuleaza sume cu titlu de restanta,pe care eventual asociatia de proprietari le poate recupera daca a instituit privilegiu imobiliar la ocpi si daca pretul de adjudecare acopera creditul de recuperat de banca si debitul acumulat la asociatia de proprietari
Daca asociatia de proprietari detine hotarare judecatoreasca definitiva de obligare rau platnic la achitarea debitului,asociatia poate sa incerce recuperarea acestuia daca ex proprietarul este solvabil

Alte discuții în legătură

Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Gaellycus Gaellycus O bancă, poate vinde un apartament ipotecat fară acordul asociaţiei de locatari?Debitorul la bancă are o datorie de 6.000 lei .Apartamentul a fost vÎndut ... (vezi toată discuția)