avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate obtine ordin de restrictie in caz de hartuire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate obtine ordin de restrictie in caz de hartuire?

Parintii mei locuiesc in mediul rural si au drept vecini o familie de rromi. Un membru al acestei familii, si anume o femeie fara ocupatie si crescuta intr-un orfelinat, le ingreuneaza viata fara absolut niciun motiv de cativa ani de zile: arunca cu gunoaie si pietre in curte, injura si vorbeste foarte tare doar ca sa fie auzita, isi petrece majoritatea timpului pe strada in dreptul curtii parintilor mei, ii urmareste din strada cand iau masa, isi face aparitia prin sat in locurile unde tatal meu are treaba, ii apeleaza la telefon de pe diverse numere si la ore tarzii; zilele trecute s-a urcat in unul din copacii aflati in curte; a inceput sa umble cu un cutit legat de un bat facand aluzie la cazul preotului ucis in biserica (tatal meu este preot).
As dori sa aflu cum putem proceda legal pentru a ordine un ordin de restrictie sau ce alta solutie putem adopta pentru a-mi proteja parintii.
Multumesc.
Buna ziua, inaitati o plangere agresorului/agresorilor la parchet(procuratura)
Problema dvs este una majora si se afla in discutia celor din Parlamentul Romaniei pentru a se institui anumite reglementari legale de natura sa ii mai potoleasca peroanele violente sau agresive.
In prezent, in legislatia nationala nu exista norme legale eficiente si energice care sa opreasca violenta in familie.
Poate ,prevederile noului cod penal vor contine si dispozitii concrete in aces sens.
Pentru a incerca solutionare problemei cu care se confrunta parintii dvs,avand in vedere comportamentul violent si agresiv sustinut de incidentul cu "cutitul legal de bat ",va revine dreptul sa sesizati oficial autoritatile prin plangeri penale impotriva persoanei respective
Aici este mai curand o problema de comportament, de buna-crestere si bun-simt. Oricat de mult s-ar lucra asupra legilor e cam greu sa poti opri prostia. Ceea ce face[ editat ] vecina este greu de incadrat ca fapta contraventionala sau penala. Ce-i poti face unei persoane fara moralitate, demnitate, rusine si fara simt uman?
[ editat ]
Parerea mea este ca parintii dvs sa-si construiasca intre locuinta lor si cea vecina un gard de beton de 2.5 m.

@catalin 2823, vă rog să vă abţineţi a face comentarii cu înţeles discriminatoriu faţă de o anumită etnie . Mulţumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
catalin2832 a scris:

Parerea mea este ca parintii dvs sa-si construiasca intre locuinta lor si cea vecina un gard de beton de 2.5 m.

Este greu credibil ca solutia invocata de dvs=gardul de beton de 2,5 m sa conduca la stoparea interesului de a
arunca cu gunoaie si pietre in curte, injura si vorbeste foarte tare doar ca sa fie auzita,
ii apeleaza la telefon de pe diverse numere si la ore tarzii; zilele trecute s-a urcat in unul din copacii aflati in curte; a inceput sa umble cu un cutit
Ce se intampla dupa inaintarea plangerii? Procuratura sau politia va lua vreo masura in acest sens?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica intre copii minori-cum se procedeaza in mod legal? alinalaszlo alinalaszlo Fiul meu,in varsta de 13 ani a fost lovit de un alt copil de 14 ani in zona genitala , acuzand dureri severe pana in abdomen.Am fost ... (vezi toată discuția)
Vecin cu probleme psihice violent florentina_03 florentina_03 Avem in bloc o familie cu probleme.4 membri au probleme psihice iar unul dintre ei este violent si periculos .de cativa ani toti vecinii am facut plangeri ... (vezi toată discuția)
Incredibil!!! certificat medico legal 8-9 zile ContSters163314 ContSters163314 In data de 14.07.2010 am fost atacata de un individ care a intrat la mine in curte cu un cutit in mana cu care intentiona sa mi-l infiga in abdomen. eu efectiv ... (vezi toată discuția)