avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Buna ziua!
Sotul meu si-a depus cererea de demisie in data de 10.05.2012 cu perioada de preaviz de 20 zile lucratoare . ultima zi a preavizului fiind 06.06.2012. In data de 28.05.2012 a existat o intelegere nescrisa pe baza careia sotul meu ar fi trebuit sa continue activitatea in cadrul firmei , in alta functie si cu un alt salariu cu termen de concretizare 18.06.2012 . Dupa perioada de executare a preavizului , mai precis pe perioada 11-15.06.2012 sotul meu a avut nevoie de o saptamana de concediu medical care a fost depus la firma . In conditiile actuale : perioada de preaviz a expirat iar firma nu a emis nici un act aditional la contract , dar in conditiile acestui concediu medical , cum este afectata dorinta sotului meu de a nu mai continua relatia de munca cu firma angajatoare ? Neexistand nici o hartie scrisa care sa prelungeasca c.i.m. al sotului meu , concediul medical ii poate afecta vechea demisie , sau este considerat nul ?
Cel mai recent răspuns: constantindana , utilizator 15:25, 26 Noiembrie 2012
Se poate vorbi despre o revocare tacita a demisiei sotului dvs .. Daca dupa ce a expirat termenul de preaviz, angajatul continua sa vina la lucru, iar angajatorul îi permite aceasta, opereaza tacita reconducţiune, ramanand în vigoare contractul individual de munca, daca nu exista proba contrara.
Multumesc pentru raspuns . Totusi in conditiile actuale pentru ce poate face sotul meu . Nu a semnat nimic , dar a mers in continuare la servici in baza intelegerii verbale care nu a fost respectata . Nu are nici o dovada scrisa a intelegerii deci nu poate sustine ca angajatorul nu si-a respectat indatoririle . Ce ar trebui sa faca acum? Sa-si faca o noua cerere de demisie ? Nu poate spune ca renunta in baza celei vechi? Nu exista nici o modalitate ? Ce ar putea fi in acest caz ''proba contrara''
Multumesc pentru intelegere
"proba contrara" = decizia de incetare a raportului de munca

Sotul dvs trebuie sa vb cu angajatorul , in acest caz ... sotul dvs poate proba ca in perioada respectiva a fost la munca?
Da poate proba . Pontajul se face prin intermediul unor carduri de acces la inceputul programului si la sfarsitul acestuia . Banulesc ca sunt date salvate electronic. Poate in conditiile actuale sa mearga si sa spuna: ''gata , eu predau si plec deoarece nu am semnat ca as fi renuntat la demisie?'' Cu ce il poate obliga angajatorul sa ramana in continuare ? Acel concediu medical cum influenteaza aceasta decizie acum? Se poate spune ca a lucrat chiar dupa expirarea preavizului pentru a termina anumite sarcini ce tineau de sevici? El promisese ca-i va ajuta sa incheie luna respectiva chiar daca depaseste perioada preavizului. Practic nu ne intereseaza plata pe perioada 07.06.2012 - azi , ci posibilitatea de a pleca din firma . Ce complicatii pot sa apara si cum il poate obliga sa continue sa lucreze in cadrul firmei . Scris nu mai exista nimic , nici noile promisiuni ale angajatorului , dar nici retragerea demisiei , doar acel concediu medical si pontajul electronic facut pe baza cardului de acces . In acelasi timp pe perioada concediului medical , din cauza unor urgente primele 3 zile din acesta a fost la servici si a pontat zilnic cu cardul de acces .
Multumesc !
Problema este ca , in acest sens, c.i.m. nu a incetat ,iar daca sotul dvs doreste poate sa-si depuna din nou demisia .. situatie in care aceasta poate fi cu sau fara preaviz.

Concediul medical va trebui sa fie depus la angajator in vedere efectuarii platii acestuia.

Alte discuții în legătură

Stabilire data incetare cim luminita29 luminita29 Bună seara, Dacă angajatul a depus demisia,și ulterior a stabilit cu angajatorul o data de încetare care este mai mare decât perioada de preaviz, ce se ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa demisie lhilda lhilda Un angajat si-a dat demisia la data de 27 apr. urmand sa inceteze munca cu data de 1 mai. Prin renuntarea la perioada de preaviz i-am desfacut contractul de ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)