avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de poluare sau de inmatriculare auto sau ce nume ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de poluare sau de inmatriculare auto sau ce nume mai are mai este in vigoare?

Va salut cu respect!
Am citit pe internet ca taxa va fi sau este scoasa:) nu se poate intelege concret.

''incepând din acest an, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule este redusă cu până la 25%.

În acelaşi timp, în luna ianuarie, Guvernul a decis ca taxa de primă vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 să fie suspendată până la începutul anului viitor, urmând ca persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi.''

deci este suspendata sau nu :) daca nu este cum pot evita aceasta taxa de inmatriculare sau poluare:)? stima tuturor!
E o diferenta. In primul caz s-a redus cuantumul taxei. In a doua situatie, anul trecut s-a decis ca masinile care au fost inmatriculate in Romania inainte de 2007 si pentru care nu s-a platit taxa, daca vor fi revandute, se va aplica taxa. S-a suspendat. Asta inseamna pentru dvs:
- ca platiti taxa de poluare daca aduceti acum masina din UE
- ca nu platiti taxa daca cumparati o masina inmatriculata in Romania inainte de 2007. Deci, nu sunt mari motive de bucurie.
Dar daca acum v-ati adus masina de dincolo, sa stiti ca puteti recupera taxa de poluare pe care o platiti sau puteti chiar inmatricula masina fara sa achitati taxa.
Este vorba de Legea Nr. 9 din 6 ianuarie 2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule publicata in MONITORUL OFICIAL NR. 17 din 10 ianuarie 2012.
Puteti citi si ORDINUL Nr. 28 din 13 ianuarie 2012 pentru aprobarea
Procedurii privind stabilirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto cine o plateste? catalin bratianu catalin bratianu referitor la noua taxa care priveste masinile inmatriculate in ro pana in 2007 de catre cine va fi platita? VANZATOR SAU CUMPARATOR? (vezi toată discuția)
Legea 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. marianbaluta2002 marianbaluta2002 Stiti cumva daca s-a publicat in monitorul oficial si decand intra in vigoare OUG 1/2012 pentru suspendarea aplicarii unor dispozitii ale Legii nr. 9/2012 ... (vezi toată discuția)
Masina noua cumparata de la dealer - trebuie sa platesc taxa de poluare oscar_80 oscar_80 Buna seara. In luna ianuarie 2012 am cumparat prin leasing o masina noua, direct de la reprezentanta. Firma de leasing imi cere sa platesc o taxa de ... (vezi toată discuția)