In primul rind va aduc la cunostinta cazul meu. Sint tatal unui baietel de 2 ani si 10 luni si in urma divortului si din cauza martorilor adusi de sotie (fosta soacra)- Instanta a luat hotarirea ca eu sa-mi vizitez copilul 2 ore pe luna in prezenta unui psiholog de la autoritatea tutelara. Fac precizarea ca nu am antecedente penale, nici psihiatrice care sa denote aceasta hotarire judecatoreasca. In luna Septembrie a acestui an am avut apelul la hotarire. Unde mama din nou a cistigat adica eu sa nu-mi vad copilul. Mi se pare aberant faptul ca eu sa-mi vad copilul impreuna cu un psiholog. De aceea nu am dat curs deloc pina in prezent acestei hotariri. Ma si vad plimbindu-ma de mina cu copilul prin parc iar in urma mea sa stea de "veghe" un psiholog (asta este cel mai fericit caz pentru ca trebuie sa ma intilnesc cu copilul la sediul Autoritatii Tutelare sector 1) deci sa ma joc cu copilul sau sa stau de vorba cu el in prezenta altei persoane straine. Stiu ca asta se poate remedia cu un nou proces de cerere program de vizitare etc. In luna Noiembrie am fost sunat de avocata fostei sotii ca aceasta intentioneaza sa ma dea in judecata pentru "hartuire"!!!!. Mentionez ca am cu fosta sotie niste mici probleme de ordin financiar adica am facut imprumut la banci pentru restaurarea casei ei personale de 75.000 de Euro. Si aceasta nu conteneste in a ma hartui in diverse moduri. Eu cu sotia mea nu am mai vorbit de 7-8 luni. In luna Decembrie am luat legatura cu un intermediar din casa (un fost angajat) pentru ai inmina acestuia pachete cu cadouri pentru copilul meu. Acesta m-a chemat acasa spunindu-mi ca "fosta" este plecata si ca pot sa vin repede sa-mi vad copilul. In timp ce parcam masina in fata casei a aparut "fosta" si ma tragea de mineca sa intru in casa sa-mi vad copilul. AM refuzat. Mi-a fost frica pentru ca stiu cu cine am de-a face. In seara aceea pe la ora 24 m-a sunat nasa copilului care este un inalt magistrat sa-mi spuna ca de ce nu vreau sa-mi vad copilul. I-am raspuns acesteia ca asa am hotarit pentru ca atunci cind copilul va creste mare sa o intrebe pe "fosta" de ce nu il vizitez si ea sa-i spuna pentru ca sint nebun. Ma rog. Am o intrebare: neonorarea acestei hotariri aberante ma poate afecta in vreun fel?
Sunt total surprins de ceea ce spuneti.Cum 2 ore pe luna?:hm:
O mare greseala ati facut ca nu v-ati angajat avocat si presupun ca nu ati administrat niciun probatoriu favorabil dvs.Practic toata lumea a aruncat cu pietre in dvs si nu ati facut nimic.La proces martorii au spus adevarul sau nu ?
Ati putea sa va adresati cu o plangere la CEDO.Insa, mai inainte ar trebui sa consultati un avocat care sa incerce sa inteleaga ce s-a intamplat la proces.
Din cate cunosc neonorarea acestei hotarari judecatoresti nu va poate afecta din punct de vedere legal.Practic este ca si cum ati avea un program de vizita la penitenciar.Cam asa vad eu lucrurile si nu inteleg motivul pt care s-a ajuns la aceasta situatie.Ma refer la ceea ce s-a intamplat la proces.
Poate ca nu e tocmai aberant sa va intalniti copilul in prezenta unui psiholog – acesta va observa ce reactie are copilul in prezenta dv si – daca veti dori candva – puteti cere pt vizita un program mai lung, in care sa fiti numai dv si copilul... Psihologul ar putea declara, in fatza instantei, in favoarea dv...
In alta ordine de idei, daca refuzati sa va intalniti cu acest copil el va creste fara sa va cunoasca si mama ii poate spune ca aveati dreptul sa il vedeti (chiar si numai doua ore) dar nu ati vrut... Acesta este modul in care va afecteaza cel mai mult "nerespectarea" hotararii judecatoresti prin care vi s-a acordat dreptul sa va vedeti copilul: copilul va poate uita, nu va cunoaste si va afla ca, desi aveati dreptul sa il vedeti, ati refuzat, punand mai presus orgoliul dv decat dragostea pt el (prezenta psihologului va determina sa renuntati la intalnirile cu cel caruia i-ati dat viata...)
Din punctul meu de vedere este aberant ca un tata sa isi vada copilulul in fata unui psiholog daca nu exista motive extraordinare de a se ajunge la aceasta masura exprema.
Ma mir ca nu s-a dispus si prezenta politiei si armatei.
Pentru copil e clar ca ceva nu e in regula daca se intampla asa ceva si el realizeaza acest lucru.
Aceasta masura trebuie dispusa de instanta in caz extram si doar daca este dovedit fara putinta de tagada ca este necesar asa.Altfel, este aberant...si chiar greu de crezut...
Ma bucur ca nu am fost nevoit sa dau eu primul raspuns la postarea utilizatorului trope_doi. Aveti dreptate in ceea ce se spune : -"orgoliu" dar mai trebuie sa fim atenti si la ceea ce se spune in limbaj "avocatesc" PRECEDENT. Daca eu as da curs hotaririi instantei asta ar crea un precedent si atunci ar insemna ca as fi de acord cu instanta. Probabil ca trope_doi (care da explicatii savante) lucreaza in domeniu si are nevoie de activitate pentru ca altfel cum ne-am mai mentine un serviciu daca nu am avea-o. Daca pentru Dvs. nu este aberant sa va vedeti copilul in prezenta unui psiholog 24 de ore/an atunci de ce nu o faceti ca poate v-ar fi mai bine? Asta daca aveti copii. Cit despre situatia in care s-a ajuns aici va dau un indiciu: poate ca nu a-ti vazut mentiunea cu ce se ocupa nasa copilului. Sa-i mai dau un element lui trope_doi- "fosta" este pasibila de multi ani grei de inchisoare pentru inselatorie, spalare de bani, evaziune fiscala, etc. In luna Mai 2008 a introdus in casa un rrom dintr-un clan binecunoscut magistratilor pentru ai "tine spatele" - acesta cind se imbata o batea ca pe "hotii de cai" Invinetindu-i miinile picioarele si ochii asta intimplindu-se zilnic in prezenta copilului (ca doar n-o tragea in baie din respect pentru copil). IN septembrie l-a ushuit din casa ca isi "facuse" treaba.. Crezi trope_doi ca lucrurile stau asa de simplu? Viata fiecaruia este un roman dar fi sigura ca a mea face cit doua. Nu crezi ca in urma scandalurilor care au fost in casa aia pot eu sa cer instantei ca ea sa vada copilul in prezenta unui psiholog? Ea nici nu stie de cresterea copilului. Ea are treaba cu coaforul, cosmeticele etc. Soacra-mea imi creste copilul. Soacra-mea a lucrat in invatamint si a fost pensionata pe stari depresive schzo-paranoice. Are frica de a iesi pe strada. Are senzatia ca dupa ora 17 poate fi atacata lejer de hoti. Sa va povestesc un incident: in urma cu 2 ani s-a oprit seara emisia cablului TV (RDS) si a venit alarmata la mine sa-mi spuna ca daca au intrat niste hoti si intra prin televizor!!! Fiica ei nu e departe de asta. Mai ai vreun argument trope_doi?
Pai ce treaba au toate astea cu... orefectura?
Ce ne intereseaza pe noi cta de nebuna e soacra, vecinii mamei copilului, un coleg de munca sau un oarecina care tocmai trecea pe strada?
Ati demonstrat tot ceea ce aratati aici? Cum? Ca daca nu ati adus probe, e ca si cum n-ar fi, altfel s-ar da zilnic hotarari pe sustinerile uneia sau alteia dintre parti...
Cunosc un caz in care o parte tot spune ca nu i s-au luat in conmsiderare probele, anume doar note scrise si alte acte redactate de ea insasi... Pai asa dovedim un lucru?
Ati avut avocat? Ce v-a spus?
Aia cu romanele, fiecare crede ca viata lui e cea mai cea... si-mi aminteste de un motto dintr-o carte:"Puteam sa ajung cineva. Ca oricine, dealtfel..."
Oricine poate umple cateva carti, nu asta e problema sau solutia...
Dar sa aiba un parinte orgoliul atat de mare incat sa nu-si viziteze copilul din cauza lui... Dv. spuneti ca asta s-ar interpreta ca un acord al dv. cu privire la hotarare... eu spun ca mai sunt si alte interpretari, de genul: isi iubeste atat de mult copilul incat ar face orice sa-l vada, trece prin asta ca sa-i faca Autoritatea un raport de sustinere in modificarea ulterioara a programului de vizitare, asta da tata sa sufere atat pentru copilul lui si multe altele!
In iubire nu exista orgolii, daca exista atunci e un semn de intrebare privitor la calitatea iubirii... dar asta e numai un gand de-al meu, poate corect, poate gresit...
Iar precedentul nu face o ceapa degerata in sistemul nostru de drept... iar daca dv. ati dori ca lumea sa va perceapa ca un erou-martir care lupta impotriva precedentelor, eu nu vad inca admiratori! Si sa lupti pentru o ceapa degerata... iar imi pare inutil!
Sunt de acord cu trope.
Credeti ca dv. ati stabilit acest precedent si ca in tara asta e prima hotarare de acest gen?? :stunned:
Mergeti sa va vedeti copilul, nu mai stati sa filosofati, ca nu cred ca asta tine loc de tata pentru el si nici de copil pentru dv.
Vizitarea minorului
mary1970
In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)