avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general infiintare sc un sfat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

infiintare sc un sfat

buna ziua
am intentia de a infiinta un SRL, o firma de contabilitate, resurse umane, consultanta, aproape tot; Problema este ca nu sunt contabil autorizat, pot infiinta sc ca activitate principala cod CAEN 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management;Se poate??
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:48, 20 Iunie 2012
Puteti constitui o societate cu activitatea 7022, insa nu puteti desfasura activitati contabile, acestea presupun obiect de activitate principal. Mai mult de atat pentru a desfasura activitati contabile trebuie sa aveti avizul CECCAR, sa aveti pregatire in domeniul contabil.
nu exista nici o portita in legislatie sa fac si eu ceva?dar daca fac o colaborare cu un contabil autorizat??
Nu exista nici o portita legislativa, in privinta desfasurarii activitatilor contabile legislatia este foarte clara. Art. 9 din OG nr. 65/1994 privind expertii contabili si contabilii autorizati prevede ca societatile comerciale de expertiza contabila trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: a) sa aiba ca obiect de activitate exercitarea profesiei de expert contabil; b) majoritatea actionarilor sau asociatilor sa fie experti contabili si sa detina majoritatea actiunilor sau a partilor sociale; c) consiliul de administratie al societatii comerciale sa fie ales in majoritate dintre actionarii sau asociatii experti contabili.
Chiar de la infiintarea unei societatii de contabilitate, Registrul Comertului va cere avizul CECCAR-ului, iar daca nu il aveti nu puteti inregistra o societate cu obiect de activitate activitati contabile.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate contabilitate lidiahuiban lidiahuiban PENTRU A INFIINTA O SOCIETATE CARE ARE COD CAEN 6920 - ACTIVITATI DE CONTABILITATE SI AUDIT, TREBUIE NEAPARAT SA FII MEMBRU CECCAR, SAU POTI INFIINTA O ASTFEL ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala gabriela.neacsu gabriela.neacsu Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema pe care am incercat sa o rezolv singura intrand pe site-ul ONRC, dar pe care nu am reusit. Sunt ... (vezi toată discuția)
Firme contabilitate Cosmin C Cosmin C Buna ziua, As dori sa stiu ce avize sunt necesare si care este procedura care trebuie urmata pentru ca o firma sa poata tine contabilitatea unei alte ... (vezi toată discuția)