avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pt al treilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pt al treilea copil

sunt insarcinata cu al 3-lea copil si as vrea sa stiu daca voi primi in continuare indemnizatie si pt acesta. Primul copil are 3 ani, iar al doilea 1 an si 2 luni. Pt al 2-lea copil mi-a mers in continuare indemnizatia de la primul, dar nu stiu daca voi mai primi ceva si pt al 3-lea chiar daca cel mic va avea doar 1 an si 8 luni cand voi naste. In tot acest timp nu am lucrat deloc, indemnizatia ce o am in prezent e pt ca pe primul copil l-am nascut in timpul facultatii.
Poate ma puteti ajuta cu aceasta problema. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 2 Mai 2018
Da se poate sa luati in continuare indemnizatie crestere copil si de pe al 3 copil daca atunci cand e timpul sa nasteti daca cel mic va avea 1 an si 8 luni.
1. - Deoarece al treilea copil se va naste inainte de a se termina CCC2 veti intra in CCC3 in ziua urmatoare aceleia in care se termina CCC2.
- Indemnizatia pentru CCC3 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC2.

2. - Deoarece al doilea copil este nascut in 2011 atunci pe perioada de la nasterea celui de al treilea copil si pana se termina CCC2 (circa 4 luni) veti primi 600 lei in plus pe luna, in afara indemnizatiei pentru CCC2.
- Pentru asta trebuie sa mergeti la primarie, unde ati depus actele pentru CCC1 si CCC2 si sa completati o cerere pentru acesti 600 lei in plus (sa duceti si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al treilea copil).

3. Daca veti mai avea de gand sa mai faceti un copil (al patrulea) nu veti mai beneficia de indemnizatie pentru CCC4 (doar daca se schimba legea pana atunci).
va multumesc pt raspuns. Puteti sa-mi dati si articole din lege care prevad acest lucru ( ca voi primi 600 lei in plus pana se termina CCC2) ?
art.9 din OUG nr.111/2010
(4) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau trei situaţii de natură a genera acest drept, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2).
(5) În cazurile prevăzute la alin. (4) se acordă o singură indemnizaţie la nivelul prevăzut
de prezenta ordonanţă de urgenţă.
(6) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (4), nivelul indemnizaţiei lunare se majorează cu 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

ISR = indicatorul social de referinta in vigoare, care in prezent are o valoare de 500 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua!
As dori să stiu dacă au fost făcute schimbări în acordarea concediului pt creșterea celui de-al treilea copil.
Momentan sunt în concediu pt al doilea copil, am avut și pt primul, iar pe al treilea îl voi naște în iunie, cu puțin înainte ca al doilea copil să împlinească un an.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea celui de al doilea copilul Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti un raspuns ca sa stiu si eu. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, am nascut primul copil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil elenaboboc91 elenaboboc91 am un copil de 1 an si 4 luni (sept 2013) pentru care iau indemnizatie de crrestere copil. am nascut din nou pe 6 ian 2015. mai am dreptul la indemnizatie si ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)