avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte ptr iesirea minorilor din romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte ptr iesirea minorilor din romania

stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la consulat si o fac la un notaria din spania,caq stau ft departe de bilbao,cu apostila de haga
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:03, 23 Iunie 2012
Legislatia in vigoare permite iesirea din tara a unui minor roman, numai daca este insotit de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:
- este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de ambii parinti;
- este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia
Trebuie să aibă paşaport sau carte de identitate
in situaţia in care unul dintre parinti a decedat, celalalt parinte trebuie sa facă dovada cu document legal a situatiei intervenite .
in cazul divortului, este necesara hotararea judecatoreasca de incredinatare minor .
Minorul poate calatori insotit de o alta persoana in afara de parintii sai, cu condiţia ca aceasta sa prezinte autoritatilor la granita o declaraţie a ambilor parinti.
Aceasta declaratie trebuie sa cuprinda acordul parintilor cu privire la efectuarea calatoriei, statul de destinatie, perioada, datele de identitate ale insotitorului, extrasul de cazier judiciar al insotitorului.
in cazul nostru trebuie sa vina cu bunica lor,ii trebuie si ei pasaport?
in afara de cazier?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
intrebam daca ii trebuie pasaport insotitorului in cazul meu mama sotului fiindca am un formular de declaratie in care trebuie sa completez nr de pasaport-pot completa cu nr de C:I:sau e obligatoriu pasaportul
Procura si declaratia pot fi semnate in fata notarului spaniol, apostilate conform Conventiei de la Haga din 1961, apoi traduse si legalizate in Romania.
Pentru calatoria in UE, bunica poate folosi cartea de identitate - ale carei date le veti mentiona in declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pt iesirea din tara a minorului StoicaElena StoicaElena Buna ziua! Parintii mei sunt divortati iar eu am ramas in grija tatalui . Mama mea este plecata in Franta si as dori sa stiu daca pot iesi din tara fara ca ea ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara bIuuu bIuuu Buna ziua Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati: Am o fata de 16 ani care vrea sa mearga la vara in Spania la rude,eu fiind despartita mi-a fos ... (vezi toată discuția)
Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)