avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... alegerea viceprimarului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

alegerea viceprimarului

De exemplu ce se intampla daca in sedinta de constituire a Consiliului local acum in 2012 nu se poate alege viceprimarul?? ati auzit de asemenea situatii??? cum se procedeaza sau care-i solutia??
Cel mai recent răspuns: Medeea Iliescu , Consilier juridic 15:34, 27 Iunie 2012
Consiliul local alege din randul membrilor sai pe viceprimar, respectiv pe viceprimari. Alegerea se face prin vot secret.Este declarat viceprimar candidatul care a obtinut votul majoritatii consilierilor in functie.In situatia in care nu s-a intrunit majoritatea , se organizeaza un al doilea tur de scrutin, in aceeasi sedinta, la care vor participa candidatii situati pe primele doua locuri. La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obtinut cel mai mare numar de voturi.In caz de balotaj se va proceda la un nou tur de scrutin, la care vor participa numai candidatii care se afla in aceasta situatie. Va fi declarat ales candidatul care a obtinut cele mai multe voturi.(art. 11, alin. 1), 5) si 7) si art. 12 din O.G. 35/2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a consiliilor local, actualizata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere viceprimar brandon5 brandon5 Buna ziua. Care este procedura pentru alegerea viceprimarului unei localitati? Votul este secret sau nu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cum se alege viceprimarul unei localitati? MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua, doresc sa va intreb cum se alege viceprimarul unei localitati ?? cu ce numar de voturi trebuie sa fie ales din total consilieri alesi ??? votul ... (vezi toată discuția)
Eliberarea din functie a viceprimarului cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu care este temeiul legal care se aplica cu prioritate la eliberarea din functie a unui viceprimar:art.57,alin.(4) din Legea nr.215/2001 sau ... (vezi toată discuția)