In primul rand doresc sa-mi cer scuze daca am postat gresit, nu a fost cu rea intentie!
Duminica 27 mai 2012, mama mea a fost internata intr-un spital din Bucuresti, cu diagnosticul de pancreatita acuta! Dupa vreo cateva ore de stat cu ea pe sectia de chirurgie, doctorii se gandesc ca este mai bine sa o mute la terapie intensiva pentru a fi monitorizata permanent. In tot acest timp doctorii au descoperit ca mama suferea si de o insuficienta renala severa!
Dupa o saptamana, medicul curant vine si ne spune ca starea mamei s-a imbunatatit si ca va fi mutata pe sectia de nefrologie, unde i se vor face investigatii amanuntite asupra rinichilor, si peste maxim 3 zile va fi externata!
Bun, a doua zi mama a fost mutata pe nefrologie, unde i se facea o dializa, iar in acest timp ii curgea sange din nas, nici nu putea sa stea culcata pe motiv ca se ineca cu acel sange. Cand am intrebat asistenta sefa despre starea ei, mi-a spus ca sangerarea i se va opri, ca este ceva normal. Dupa 15 minute cu ea a venit sa stea bunica, care mi-a spus sa plec acasa sa ma schimb, sa fac un dus. La cateva ore primesc telefon de la bunica ca mamei i s-a facut rau, si ca a vomitat doua bucati mari de cheaguri de sange cam cat pipota de la gaina, si i se pornise o hemoragie puternica atat pe gura cat si pe nas. Au trecut doua ore pana ceu bagat-o inapoi la terapie intensiva, si culmea acuma depistasera ca plamanul stang i se umpluse cu sange, si facuse si pneumonie. Am ajuns la spital, unde nu ne-a mai dat voie sa o vedem (iar endoscopia i s-a facut la 5 ore de la readucerea ei pe ATI), iar a doua zi am vorbit cu ea si mi-a spus ca cu o seara inainte s-o mute pe nefrologie, ii bufnise sange pe nas, iar asistentele se chinuiau sa-i opreasca sangerarea, fara niciun rezultat, chiar i-au strans si nasul, ca sa numai sangereze. Dupa 48 de ore, starea ei i s-a agravat, a fost nevoie de intubare si de inducere a comei artificiale, iar medicii spuneau ca habar nu au cum de situatia a evoluat in rau din moment ce analizele ii iesisera bune, pancreasul isi revenise, deci numai erau probleme grave. La 96 de ore dupa readucerea ei pe terapie intensiva, doctora de la ATI mi-a spus ca ficatul incetase sa-i mai functioneze, deci daduse si in insuficienta hepatica, cu toate ca pana atunci nu avea niciun fel de probleme la ficat. La 12 ore de la aflarea acestei vesti, mama a decedat in urma a 4 preinfarcturi, dupa doua saptamani de spitalizare. A doua zi dupa aflarea vestii, ne-am dus la morga s-o luam si s-o ducem la capela, dar surpriza: nu avea niciun fel de diagnostic pe certificatul constatator. Cei de la morga au spus ca este necesara o necropsie, iar atunci am cerut sa se implice IML-ul. Acest lucru se inatmpla marti, joi cadavrul a fost dus la iml, unde in cateva ore i s-a facut si necropsia, iar medicul legist (care era beat in ultimul hal), ne-a spus ca era extrem de bolnava, inima marita cu 8 centimetri...ficatul facut praf...dar de ce nu s-au constatat toate aceste elemente si la tomograf, de ce au spus ca plamanii ei erau varza, iar la prima radiologie la plamani cand a fost internata, nu erau semne cum ca acestia erau bolnavi, de ce aceste elemente nu ni s-au spus inca din clipa analizelor din momentul internarii???
Acuma eu nu doresc nicio despagubire, ci doresc ca cel sau cei care au gresit sa plateasca prin ani de puscarie.
cazurile de malpraxis sunt complexe si aveti nevoie atit de avocat cit si de un medic care sa verifice si sa ofere cunostinte de specialitate in vederea identificarii erorilor medicale cu privire la dosarul pacientului, stabilirea diagnosticului, aplicarea tratamentului si respectrea protocoalelor medicale (multe dintre ele nu sunt publice).
asta inseamna ca dosarul va solicita resurse banesti ptr plata onorariilor si ale expertizelor ce trebuie facute (parchetul nu are bani sa achite expertizele medico-legale si in lipsa fondurilor IML nu emite nici raportul necroptic). daca aveti bani de cheltuit..... puteti incerca procedura judiciara dar va recomand sa o faceti cu un avocat.
Nu vreau sa va descurajez, dar intr-un astfel de caz nu aveti sanse sa descoperiti vinovatii ,iar stabilirea responsabilitatii medicale prin implicarea organelor judiciare este o operatiune aproape imposibila in Romania, unde este deja dovedit ca medicii, indiferent de gravitatea faptelor comise sunt aparati de sistem. Spitalul, dupa un deces survenit in urma unei spitalizari de doua saptamani, nu a specificat cauza decesului pentru ca astepta sa-si coreleze datele cu cele ale necropsiei, sa nu existe ceva de contestat. Cum credeti ca veti razbi si veti invinge un sistem care functioneaza perfect, cand este vorba de ascunderea vinovatiei personalului medical? As vrea sa cred ca se poate si altfel, poate este doar nevoie de tenacitate pentru a schimba ceva in domeniul malpraxisului.
Moarte suspecta
Cuasoc
Buna ziua!
Scuze daca am interbat unde nu trebuie.
In februarie un barbat (60 ani - stare de sanatate buna) solicita o ambulanta acasa pt ca simptomele ... (vezi toată discuția)