Solutie: În temeiul art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 condamnă pe inculpatul Vâlceanu Iulian - la pedeapsa de 1 an închisoare. În temeiul art. 71 C.p., interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a, teza a II-a şi b C.p., pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 81 C.p., dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani , termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 C.p. În temeiul art. 71 alin. 5 C.p., pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale se suspendă şi pedeapsa accesorie prev. de art. 71 alin. 1 rap. la art. 64 lit. a- teza a II-a şi b C.p. În temeiul art. 359 C.p.p., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.p., privind revocarea suspendării. În temeiul art. 191 alin. 1 C.p.p., obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei, cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20.06.2012 ......ce mai pot face sa mai reduc .... cine ma ajuta.?tin sa precizez ca nu am cazier, si am recunoscut fapta..... am avut 1.15 in sange
Puteţi face recurs, este dreptul dvs. Însă, personal, nu prea văd şansa unei reduceri a pedepsei, întrucât , chiar dacă aţi beneficiat de circumstanţe atenuante, ţinând cont de pericolul social al faptei , este o pedeapsă totuşi blândă .
În principiu, o sentinta este nedefinitivă . Excepţie de la această regulă este situaţia în care o sentinţă ramane definitivă la expirarea termenului de apel sau recurs, dacă fie nu s-a declarat apel sau recurs, fie dacă s-a declarat, acestea au fost retrase înlauntrul termenului prevăzut de lege. Daca retragerea a avut loc ulterior, sentinţa rămâne definitivă în urma pronunţăii hotărâii de către instanţa de apel sau recurs.
ce inseamna cei 3 ani de suspendare? ce nu trebuie sa gresesc?....termen de incercare? ce este asta?.........oricum multumesc mult tuturor care ma ajuta sa inteleg .
Da, dvs. aţi primit o pedeapsă de 1 an, la care s-au adăugat 2 ani, conform legii, care împreună compun termenul de încercare.
În termenul de încercare nu trebuie să comiteţi infracţiui , tebuie să vă achitaţi obligaţţile civile , cu alte cuvinte , să fiţi cuminte fiindcă , în caz contrar, riscaţi să vi se revoce beneficiul supendării şi să mergeţi la închisoare.
Recuperare permis
tudoradi73
in 2011 am lovit un taxi baut fiind.alcoolemie 0,67 la fiola.am ajuns la judecata,condamnarea fiind urmatoarea:Solutia pe scurt: În temeiul art. 87 alin. 1 ... (vezi toată discuția)