avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... factura cu transport inclus
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

factura cu transport inclus

Buna ziua-am primit de la un furnizor azi o factura pe care este inclus si transportul(adica taxa de curierat)-totalul facturii este de 250lei dar marfa primita este de 230lei restul de 20lei fiind taxa de curierat..acum intrebarea mea este cum inregistrez eu fact respectiva pentru ca nu ma pot scadea cu cei 20 lei si banuiesc ca nici nu o pot inregistra cu 230lei cand ea este de 250lei..nu m-am intalnit niciodata cu asemenea situatie--plus ca plata este ramburs iar fact nu are chitanta dar cei de la curier mi-au taiat chitanta cu val fact..sa iau de buna chitanta lor si sa o inregistrez la fact?..ajutati-ma va rog...multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 15:20, 21 Iunie 2012
Da.inregistrati pe baza de factura marfa intrata si platita la val de 230 lei si 20 lei o bagati la plata cf. chit. ramburs pe cheltuieli transport,am inteles ca e vb. de un PFA..
Deci operati plata in RJIP.
Daca e o soc. com SRL atunci e si mai simplu..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am emis chitanta dar am incasat prin banca vioviod vioviod Vand marfa in tara prin firme de curierat. 1. eu am trimis coletul cu marfa iar in colet am bagat factura si chitanta care reprezinta contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Factura cu transport inclus symonna symonna buna ziua..am primit o factura cu taxa de curier inclusa..cum inregistrez fact si cum ma scad cu taxa de curier ..va multumesc (vezi toată discuția)
Cum inregistrez rambursurile primite prin firma de curierat? L.Stefania L.Stefania Buna, Sper ca am pus bine intrebarea, acum vin si cu detaliile. Am o intreprindere individuala si de curand colaboraz (fara contract) cu o alta firma de ... (vezi toată discuția)