Buna ziua-am primit de la un furnizor azi o factura pe care este inclus si transportul(adica taxa de curierat)-totalul facturii este de 250lei dar marfa primita este de 230lei restul de 20lei fiind taxa de curierat..acum intrebarea mea este cum inregistrez eu fact respectiva pentru ca nu ma pot scadea cu cei 20 lei si banuiesc ca nici nu o pot inregistra cu 230lei cand ea este de 250lei..nu m-am intalnit niciodata cu asemenea situatie--plus ca plata este ramburs iar fact nu are chitanta dar cei de la curier mi-au taiat chitanta cu val fact..sa iau de buna chitanta lor si sa o inregistrez la fact?..ajutati-ma va rog...multumesc
Da.inregistrati pe baza de factura marfa intrata si platita la val de 230 lei si 20 lei o bagati la plata cf. chit. ramburs pe cheltuieli transport,am inteles ca e vb. de un PFA..
Deci operati plata in RJIP.
Daca e o soc. com SRL atunci e si mai simplu..
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.