avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfaturi va rog.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfaturi va rog.

Buna . Daca cineva ma face prin mesaje telefonice : hot, huligan, si alte injuri aduse la adresa mea , care este procedura si la cine trebuie sa apelez, si intru-un eventual proces pentru ce pot sa acuz. Mesajele pot si folosite ca dovada in proces? Multumesc astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adryanus , utilizator 14:26, 22 Iunie 2012
Din pacate adresarea de injurii nu este o infractiune, in schimb daca va si ameninta atunci fapta poate fi incadrata la infractiunea prevazuta in Codul penal la art.193

Amenintarea
Fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.

Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afirmatii mincinoase si amenintare daniela_pricop daniela_pricop Buna ziua! Ma numesc Daniela Pricop si am o nelamurire. O persoana ma acuza de un lucru pe care eu nu l-am safarsit, mai exact ma acuza ca am spus vorbe urate ... (vezi toată discuția)
Amenintata Daianahahaha Daianahahaha Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la ... (vezi toată discuția)
Amenintare dpasztor dpasztor Am fost amenintat cu bataia de catre un cetatean datorita unor probleme iscate intre noi, de fata mai era o persoana care asistat la toata \"povestea\". Ce pot ... (vezi toată discuția)