avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati

Buna ziua, as vrea sa ma ajutati sa-mi lamuresc si eu urmatoarea problema...La asociatia noastra s-a hotarat in Adunarea Generala a blocului penalizare cotelor de intretinere restante incepand cu data de 01.06.2012 cu 0.2/zi...Intrebarea mea este urmatoarea...se vor penaliza cotele restante incepand cu listele lunii iunie sau si cotele restante vechi dinaintea horararii dar incepand cu 01.06.2012, scuzati-ma daca nu am fost prea explicita...ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de calcul penalitati mai usor..? andradaaa@yahoo.com Va multumesc anticipat!
@andradaa
se vor penaliza cotele restante incepand cu listele lunii iunie sau si cotele restante vechi dinaintea horararii dar incepand cu 01.06.2012

Trebuie sa vedeti ce scrie in PV al adunarii generale, dar cred ca se refera la toate datoriile.

Din momentul afisarii listelor de plata exista o perioada de 20 de zile pentru plata datoriilor, incepand cu a 21 zi mai exista o perioada de 30 de zile in care se pot achita datoriile fara a se plati penalizari (la unele asociatii penalizarile se calculeaza din a 21 zi).
@andradaa
Ziua de 01.06.2012 este ziua cand incepe procedura de calcul, dar PV trebuie sa stabileasca clar despre ce sume este vorba.
- fie restantele dinainte de 01.06
- fie restantele care se vor face incepand cu cotele neplatite de pe luna iunie.

Asta trebuie sa precizati la dv. in asociatie.
andradaa a scris:
La asociatia noastra s-a hotarat in Adunarea Generala a blocului penalizare cotelor de intretinere restante incepand cu data de 01.06.2012 cu 0.2/zi...

Daca din mesajul dv intelegem ca la aceasta adunare generala s-a hotarat doar modificarea procentului de la nustiucat la 0,2%/zi, atunci aplicati penalizarile casi pana acum dar calculate cu 0,2% si nu cu procentul ce-l foloseati pana acum.
Pe prima lista de plata ce o intocmiti dupa data de 01.06.2012, trebuie sa calculati penalizarile cu 0,2%/zi asupra acelorasi categorii de restante ca si acum o luna doua sau trei in urma.
se vor penaliza cotele restante incepand cu listele lunii iunie sau si cotele restante vechi
De fiecare data cand ne apucam de intocmit listele de plata, luna de luna, calculam si penalizari. Si de fiecare data calculam penalizari asupra sumelor restante in acest moment. Penalizarile se aplica asupra restantelor de acum cativa ani, cateva luni...inclusiv asupra ultimilor sume devenite restante pana in ziua intocmirii listelor de plata, adica sumele neachitate de 30-50 de zile conform sistemului propriu de penalizari.
Adica indiferent de faptul ca acum ati schimbat procentul, pana acum si de acum inainte penalizarile se calculau si se calculeaza asupra sumelor restante (indiferent cat de vechi sunt).
pana la data de 01.06.2012 nu existau penalitati...la sedinta recenta s-a hotarat penalizarea cotelor dar nu au specificat daca penalizam si cotele restante pana la acesta data adica din ianuarie, feb....mai ...Unii locatari au deja o restanta de cateva luni la momentul hotararii adunarii generale...din acesta cauza sunt in ceata, Multumesc
Da, aplicati penalizari acum la orice suma restanta in ziua cand va apucati de calculat, indiferent de vechimea restantelor.
Dar intocmiti imediat un sistem propriu de penalizari al asociatiei dumneavoastra. Gasiti modele in dreapta acestei pagini la Documente utile sau pe site-urile asociatiilor de proprietari.
Discutati-l in prima sedinta de comitet si adoptati-l.
Asa dispare ceata!

Alte discuții în legătură

Penalitati asociatie de proprietari flory_a42 flory_a42 In adunarea generala a asociatiei s-a hotarat ca penalitatea de intarziere la plata a sumelor datorate de proprietari , care conf Lg 203/2007 este de max.0.02% ... (vezi toată discuția)
Ce date se iau in calcul pe lista de plata a intretinerii? carmenbn carmenbn Lista de plata a lunii iulie se afiseaza pe 25.08,iar scadenta e la14.09. 1.Pana la ce data se iau in calcul incasarile,atunci cand se calculeaza lista lui ... (vezi toată discuția)
Calculul penalitãtilor la întretinere cioarec carmen cioarec carmen Pe data de 23.05.2013 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se stabilesc datoriile ce le am la întreţinere + penalităţi ,ambele calculate până ... (vezi toată discuția)