In ce conditii o persoana juridica poate incasa un rest de plata, ca si contravaloare servicii conform unui contract incheiat, prin bilete la ordin?:hm::coffee:
Daca aveti un bilet la ordin.....pentru ce l-ati primit , ca si garantie?
Atat timp ce acest BO este semnat de catre societatea emitenta , iar suma scadenta nu a fost achitata nu incalcati nici o dispozitie legala daca il introduceti spre decontare la banca.
Biletul la ordin este primit ca si garantie pentru o factura.Factura fiscala, in lipsa contractului, avand semnatura de acceptanta, se poate constitui in intelegere intre parti. Daca biletul la ordin este semnat de catre emitent, atunci el poate fi depus spre incasare la banca, dar numai la implinirea termenului scadent stipulat. Exista riscul ca emitentul sa nu detina in cont suma necesara acoperirii acestui bilet la ordin. In acest caz va recomand, efectuarea tuturor etapelor legale de recuperare a unei datorii (adica: adresa de notificare, somatie de plata, etc.), urmata de urmarirea in instanta sau prin aplicarea procedurii arbitrare. Atentie ! banca nu va poate ajuta in recuperarea debitelor. De aceea, recomandabil este sa lucrati pe baza de cec si nu de bilete la ordin.
Nu vom accepta plata prin BO, cu atit mai mult cu cit nu este emis de partenerul de afaceri, ci de tert, care la rindul lui datoreaza o suma de bani partenerului nostru.
Vom incerca sa aflam mai multe de la managerul de relatii bancare.
Multumesc pentru raspuns.
Sume necuvenite
birsanclaudia
Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin
Claudiu.Grasu
Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)