printr-o plangere impotriva unei Incheieri de Carte Funciara , daca va fi admisa , pot cere constatarea nulitatii absolute a Incheierii respective si radierea inscrierilor facute prin aceea incheiere?
ma poate ajuta cineva cu un model de plangere?
multumesc
Plangerea impotriva incheierii de respingere a cererii adresate catre OCPI,o formulati cu probele pe care le detineti cu scopul de a demonta temeiul si aspectele mentionate in incheierea de respingere cererere
JUDECATORIA …
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata, …………., cu domiciliul in Bucuresti, str. ……..nr. …., bl. …., sc. …, et. .., ap. …, sector .., formulez in temeiul art. …..din Legea nr. 7 / 1996
PLANGERE
impotriva Incheierii nr. ………….pronuntata de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara .............., cu sediul in ............, in dosarul nr……………., prin care solicitam:
……………………..
………………………..
MOTIVE:
In fapt, …………
In drept, ne intemeiem actiunea pe art. alin. … din Legea nr. 7 / 1996.
Probe: inscrisuri si orice proba rezulta din dezbateri.
Anexam prezentei:
………..
……….
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ..............
Plângerea împotriva unei încheieri de C. F trebuie făcută în termen de 15 zile de la data comunicării ei. Potrivit menţiunilor din C.F aveţi calitatea de "persoană interesată"?
Înainte de plângere se face o CERERE DE REEXAMINARE a încheierii de C.F, (O.U 64-2010)adresată OCPI. Cu răspunsul la acea cerere vă adresaţi instanţei.
OCPI vă dă , la cererea d-voastră un răspuns de admitere sau respingere a cererii d-voastră.şi va dispune o nouă încheiere de C.F, deoarece absolut orice cerere adresată OCPI, cu privire la o încheiere de C.F , se soluţionează , dacă este cazul printr-o nouă încheiere de C.F. , , inclusiv , se poate dispune , radierea., dacă aţi solicitat acest lucru, în cerere.
Asa am facut si eu,dar la prima infatisare,instanta m-a informat ca O.C.P.I. NU ARE CALITATE PROCESUALA,cerandu-mi sa precizez pe cine vreau sa chem in judecata.Ca urmare,am depus cerere de renuntare la actiune,aratand ca nu inteleg sa chem alte persoane in judecata.
In temeiul RIL nr 72 din 15.X.2007 promovat de procurorul general al ICCJ,,In cauzele ce au ca obiect plangerile privind cartea funciara intemeiate pe dispozitiile Legii nr 7/1996 republicata Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara nu are calitate procesuala pasiva
bun si atunci pe cine trebuie sa chem in judecata pana la urma ? sau in contradictoriu cu cine va fi aceea plangere?va fi indreptata impotriva unei persoane fizice sau juridice? sau va fi facuta numai impotriva incheierii ?