avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis de conducere

Buna ziua,

Numele meu este Banica Ionut, tatal meu este sofer de tir si la ora 11:20 a fost oprit de politie si i s-a suspendat permisul de conducere pe o periodata de 60 de zile din cauza restrictie de circulatie intrata in viogoare de ieri intre orele 11:00 si 20:00. Tinand cont ca pe traseul pe care se afla nu exista locuri de pacare amenajate credeti ca are sanse sa castige daca face contestatie?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:05, 25 Iunie 2012
sunteti sigur ca nerespectarea intervalului orar este motiv de suspendare a permisului? cititi cu atentie pv si spuneti-ne exact temeiul legal (adica ce articole de lege apar mentionate in pv).
matahachiro a scris:

sunteti sigur ca nerespectarea intervalului orar este motiv de suspendare a permisului? cititi cu atentie pv si spuneti-ne exact temeiul legal (adica ce articole de lege apar mentionate in pv).

oug195
Art.101.
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
....
b) nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere - depasire pe trecerea de pietoni Cristi1234567 Cristi1234567 Buna ziua! Am rugamintea, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea speta: Am depasit un autoturism in dreptul unei treceri de ... (vezi toată discuția)
Sanctiune mai mare decat ar trebui.... mihaioctavian mihaioctavian Bună ziua, Am o nelamurire, poate este cineva binevoitor care sa ma lamureasca. Nu am acordat prioritate pietonilor, am fost oprit, am primit 6 puncte de ... (vezi toată discuția)
Bună seara as fi interesat pentru următoarea problema dacă ... Georgel96 Georgel96 Bună seara as fi interesat pentru următoarea problema dacă se poate sa ma ajute cineva va rog frumos.in urma cu câteva zile am avut un accident intre sofer ... (vezi toată discuția)