avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incercare de umilire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incercare de umilire!

Povestea mea incepe in anul 1977 cand o familie cu doi copii isi pierde tatal,implicit sotul!In urma decesului tatalui,mostenirea se imparte intre sotie si cei doi fii,cel putin asa arata actul de proprietate!Timpul a trecut si copii au crescut(unul 48,celalalt 51).Cel mic a ramas cu mama lui in locuinta,intre timp a gasit o femeie cu care a stat impreuna 5 ani fara nici un fel de legamant!In luna martie anul acesta respectivul a decedat,iar "concubina" si-a facut bagajele si a plecat fara nici un fel de remuscare.In contractul casei,acum mai sunt doar mama si fiul cel mare!Saptamana aceasta "concubina" a venit in lipsa propietarei,a intrat in casa cu un rand de chei si i-a furat acesteia certificatul de nastere,de casatorie,de deces al sotului si cel al fiului,2 exemplare din actul de proprietate,precum si buletinul acesteia!Intrebarea mea este urmatoarea:ARE ACEASTA "CONCUBINA"VREUN DREPT ASUPRA PROPRIETATII SI TOT CE TINE DE ACEASTA?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
Armando28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 06:00, 24 Iunie 2012
Armando28 a scris:

Cel mic,intre timp a gasit o femeie cu care a stat impreuna 5 ani fara nici un fel de legamant!

Intrebarea mea este urmatoarea:ARE ACEASTA "CONCUBINA"VREUN DREPT ASUPRA PROPRIETATII SI TOT CE TINE DE ACEASTA?

1) Bunurile mostenite de fiul cel mic nu se poate imparte nici cu sotia daca ar fii casatorit legal.

2) Faptul ca aceasta femeie a fost o concubina si nu sotie,deci nu au avut acte de casatorie legal,nu ii da nici un drept concubinei la ceva mostenire dupa moartea concubinului nici macar daca a muncit in ograda timp de 5 ani.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
Tarzan2012, utilizator
Atata timp cat concubina nu detine nici un drept de proprietate asupra vreunui bun, nu poate dispune de acesta. Mai mult de atat sustragerea documentelor intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt. Formulati plangere la organul de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata hvz hvz unchiul meu doreste sa.si vanda proprietatea: o casa batraneasca cu 2000mp; casa este dobandita prin cumparare, cu act de vanzare-cumparare prin notariat, in ... (vezi toată discuția)
O problema de mostenire virgil1950 virgil1950 Tata sa cuplat in anul 1952 cu o femeie cu care a construit o casa desi era cununat cu mama de care care a divortat in 1959 ,, Casa si terenul apar la rol ... (vezi toată discuția)