In urma cu 6 luni am divortat am o minora de 4 ani in intretinere tatal mi-a cedat custodia si trebuie sa-i plateasca o pensie alimentara.Vreau sa ma lamuriti cu privire la urmatorul lucru instanta a constatat ca este in interesul minorei sa fie incredintata mamei avand in vedere si acordul tatalui si varsta minorei.Asta inseamna ca am custodie exclusiva pentru ca acum tatal ma ameninta ca imi ia copilul si vreau sa stiu daca are dreptul sa faca lucrul asta.
Dupa cum ati prezentat situatia pare a fi o custodie exclusiva, dar asta inseamna ca hot s-a pronuntat inainte de 01.10.2011.
Nu va poate lua copilul propriu-zis, ci poate introduce o noua cerere de chemare in judecata avand ca obiect stabilirea custodiei comune asupra minorei, astfel cum prevede legislatia aplicabila de la 01.10.2011.
Asta inseamna ca parintii hotarasc de comun acord asupra tuturor problemelor ivite in cresterea si educarea minorei.
Tin sa precizez ca el nu are locuinta proprie daca ar introduce o cerere de chemare in judecata s-ar tine cont de lucrul asta in ceea ce priveste reincredintarea minorei?Teoretic el nu-mi poate lua copilul decat dupa ce ma da din nou in judecata si trebuie sa astepte ca instanta sa se pronunte din nou?
Nu ati inteles. Nu va ia nimeni propriu-zis copilul. Custodia este una comuna cum este si firesc pentru ca acest copil are doi parinti, doar locuinta minorei va ramane pe mai departe la dvs. Custodia va fi una comuna, indiferent de conditiile lui de trai, de nivelul veniturilor realizate etc.
Asta in cazul in care ar promova o nou a actiune.
A va lua copilul ar insemna sa i se dea lui o custodie exclusiva, ceea ce nu este cazul.
Va multumesc din suflet.
Dar daca in momentul asta eu as vrea sa ma mut cu copilul din bucuresti in alta parte tot in tara el ar putea sa-mi interzica lucrul asta?
In acest moment, nu va poate interzice sa va mutati in alta localitate, dvs luand deciziile in ceea ce priveste minora si locuinta acesteia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Custodia comuna
C26
Dupa divort minorul a ramas la mine iar dupa o vreme m-a dat in judecata pentru reincredintare tatalui.Minorului i se promisese multe foloase materiale de care ... (vezi toată discuția)