avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul este obligat sa ma tina 6 luni sau poate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul este obligat sa ma tina 6 luni sau poate sa ma concedieze dupa ce ma intorc din CCC?

Am nascut in noiembrie 2010 si ma voi reintoarce din cic in noiembrie 2012. Din cate am inteles, patronul la care lucrez ar intentiona sa anjajeze pe cineva care sa faca acelasi lucru pe care il faceam eu....intrebarea este: ma poate concedia in momentul in care ma voi intoarce la munca sau este obligat sa ma tina 6 luni si apoi sa ma dea in somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 6 August 2013
Da, va poate concedia imediat dupa revenirea din CCC fara a avea vreo interdictie legala in acest sens...

sa inteleg ca pot sa ma astept la orice....
Da, va puteti astepta la o astfel de decizie din partea angajatorului ... persoanele care au intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005 nu beneficiaza de nicio masura de protectie referitoare la interzicerea concedierii pe o perioada de timp de la data revenirii din CCC.
Buna ziua,
Ok OUG 148/2005 nu prevede nici o protectie cu privire la reincadrarea pe postul avut inainte de nastere, atunci care e "cuantumul" zilelor de preaviz la care are dreptul angajatul? Mai am o dilema, drept e nu tine de dvs. sa ma lamuriti, dar daca noia cele care am nascut inainte de 2011 "beneficiem de vechea ordonanta atunci de ce ne-au taiat si noua 15% din indemnizatie. La obligatii toti egali, la drepturi ba!
1. - In cazul concedierii preavizul este de minimum 20 de zile lucratoare.
- Numarul de zile de preaviz este trecut si in contractul individual de munca (CIM), la capitolul L.Alte clauze, lit.b).

2. Asa au precizat actele normative emise de alesii nostri.

Alte discuții în legătură

Drepturi la revenirea din concediu crestere copil gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile de care pot beneficia la intoarcerea din concediul de ingrijire a copilului. Angajatorul poate dispune ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil NKL2111 NKL2111 Buna ziua, Eu sunt in ccc si am optat pentru varianta cu 1 an, adica pe 20 noiembrie 2013 trebuie sa ma intorc la serviciu. Astazi am fost anuntata ca ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru angajata intoarsa din concediul de cresterea copilului mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, Am o angajata care in data de 12 martie 2015 trebuie sa se intoarca la munca din concediul pentru cresterea copilului. Pot sa-i fac incetarea ... (vezi toată discuția)