avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... reamenajare pod
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

reamenajare pod

buna seara!detin o casa circa 80mp.casa este construita la o distanta de 1m de gardul despartitor al vecinilor.vecinii mei detin un nuc la 0,5m de acelasi gard.mai mult de jumatate din coroana nucului e pe acoperisul meu,care in timp sa distrus indiscutabil...in pod e plin de lighiane pt ca sa nu ma ploua in casa.doresc sa repar podul fara al modifica in nici un fel.problema este ca trebuie refacut de la a-z(lemnarie,tigla..tot ce include el).daca tot il reinnoiesc am zis sa fac si doua camarute pt locuit(totul din lemn),reamintesc,fara al modifica in nici un fel.intrebarea mea este ce trebuie sa fac?ce documente am nevoie,autorizatii...si alte cele ce mai sunt necesare.nu stiu,nu ma pricep!si cat de mult ar dura formalitatile pt ca daca in toamna ne ajung iar ploile...la iarma dorm sub cerul liber!cedez si eu si podul #-o chiar sunt intr-o situatie disperata!astept un raspuns...multumesc pt "ascultare"
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 20:51, 25 Iunie 2012
Cel mai indicat e sa va adresati primariei pentru a va da toate detaliile in vederea reamenajarii acoperisului.
Conform Legii 50/1991 republicata, art. 2, alin. (1) “Autorizatia de construire/desfiintare este actul de autoritate al administratiei publice locale pe baza caruia se asigura aplicarea masurilor prevazute de lege, referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea si functionarea constructiilor”.
Potrivit alin. (2) “Autorizatia de construire se emite in temeiul si cu respectarea prevederilor documentatiilor de urbanism, avizate si aprobate conform legii”.
Autorizatia de construire sau de desfiintare se emite la solicitarea detinatorului titlului de proprietate asupra unui imobil – teren si/sau constructii – ori a altui act care confera dreptul de construire sau de desfiintare, in conditiile prezentei legi.

Conform art. 3 din Legea 50/1991 Republicata, autorizatia de construire se elibereaza pentru:
a) Lucrari de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora, cu exceptia celor prevazute la art. 11;
b) Lucrari de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, care urmeaza sa fie efectuate la constructii reprezentand monumente istorice, inclusiv la cele din zonele lor de protectie, stabilite potrivit legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este voie sa se schimbe destinatia acoperisului in mansarda fara autorizatie de constructie? SuperMAN SuperMAN Parintii mei au construit un garaj cu acoperis inalt care ulterior l-au transformat in mansarda dar fara sa modifice structura de rezistenta a garajului si ... (vezi toată discuția)
Constructie fara acordul meu Alinn2012 Alinn2012 vecinii proaspat mutati au efectuat niste lucrari de modernizare a casei. stau la etajul 1 la casa, iar sub mine stau noii vecini. in trecut s-a mai facut o ... (vezi toată discuția)
Constructie gard provizoriu stefma stefma pentru construirea unui gard provizoriu trebuie autorizatie de constructie de la primarie? (vezi toată discuția)