avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare in caz de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare in caz de handicap

Sunt nascuta la data de 20.06.1957, am o vechime in munca de 30 ani si handicat grad II. As vrea sa stiu daca si cu cat se reduce varsta de pesionare.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:45, 25 Iunie 2012
Precizati:
-Daca stagiul de cotizare(30 de ani)este realizat in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat.
-Handicapul poate fi: a)grav b)accentuat c)mediu. In care din ele va incadrati ?Si de cand ?
Daca data ivirii handicapului este ulterioara datei primei angajari, varsta standard de pensionare nu se reduce si veti beneficia de pensie pentru limita de varsta in martie 2018, atunci cand veti implini 60 de ani si 9 luni. Daca data ivirii handicapului este anterioara datei primei angajari, trebuie sa reveniti cu datele pe care vi le-a cerut Carp Mircea.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare persoana cu handicap marinica71 marinica71 la ce varsta poate iesi la pensie o persoana cu handicap?e vorba de o femeie de 52 ani cu surditate profunda ,cu vechime in campul muncii. (vezi toată discuția)
Despre pensionarea persoanelor cu handicap OnisoruDespina OnisoruDespina Sunt o persoana cu handicap accentuat, incadrata in gradul II cu mult timp inainte de angajare. Sunt nascuta in 26.03.1957 si pe 15 martie a. c. am implinit 20 ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta, persoana cu handicap preexistent calitatii de asigurat escuco escuco sunt nascut pe 26.12.56,am o vechime de 16ani,7luni si 13 zile in conditii de handicap preexistent(gradul II de handicap) si din data de 21.11.2011 beneficiez ... (vezi toată discuția)