avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de inchiriere

Am buletinul expirat si pentru ca nu posed o proprietate nu imi pot face o noua carte de identitate. Locuiesc cu chirie in prezent, dar pentru ca nu mai am buletinul valabil proprietarul refuza sa intocmeasca un contract de inchiriere cu mine. Fara acest contract inregistrat la fisc nu pot sa demarez formalitatile pentru a obtine noua carte de identitate.

V-as ruga daca ma puteti sfatui in vreun fel sau exista vreo solutie in acest caz. E posibil in baza buletinului expirat sa se intocmeasca un contract de inchiriere care sa fie validat de fisc si pe baza caruia sa pot obtine cartea de identitate?
Cel mai recent răspuns: ctbv2012 , utilizator 15:22, 25 Iunie 2012
Va puteti face un nou buletin in baza domiciliului prezent,fiecare persoana trebuie sa detina un domiciliu.
Cum adica trebuie sa detin un domiciliu? Locuiesc undeva asta e clar, am specificat ca este cu chirie, dar daca nu imi face un contract de inchiriere cum pot dovedi eu ca stau la adresa respectiva?
Poate merge cu dvs. la Evidenta Persoanelor ca sa isi exprime consimtamantul in fatza lucratorului de la ghiseu.
Sa aiba cu dumnealui actul de proprietate, in original si copie (desigur si CI).
Dupa aceea va poate face si contractul de inchiriere.
Ares_3 a scris:

Poate merge cu dvs. la Evidenta Persoanelor ca sa isi exprime consimtamantul in fatza lucratorului de la ghiseu.
Sa aiba cu dumnealui actul de proprietate, in original si copie (desigur si CI).
Dupa aceea va poate face si contractul de inchiriere.


Multumesc pentru raspuns, insa din pacate e o persoana pe care o cunosc de 1 luna de zile si am vazut-o de 2 ori. Evident ca nu va semna luarea mea in spatiu ca sa-mi fac buletin la adresa dansului. Singura idee care mi-a venit era semnarea contractului de inchiriere in baza buletinului actual (expirat) si apoi sa incep procedura pentru obtinerea CI in baza acelui contract.

Ceea ce nu stiu este daca acel contract este valabil cu buletinul meu expirat. Eu stiu ca un contract se face intre 2 persoane nu intre 2 buletine, dar acum astept si parerea altora legata de acest fapt.

Din pacate exista aceasta fobie legata de luarea in spatiu a unei alte persoane, desi nu implica riscuri pentru proprietar si ma lupt cu problema asta de 1 an de zile.
Dar in buletinul expirat aveti o adresa,de ce nu-l faceti tot la vechea adresa ?

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Ajutor - buletin sau buletin provizoriu vip2you17 vip2you17 buna ziua am nevoie ajutor, este vorba ca propietara e plecata in spania si nu poate fii prezenta sa imi fac noul buletin, mi-a expirat buletinul pe data 24 ... (vezi toată discuția)