avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta?

Buna seara,
Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan buletinul e casa tatalui meu, aceasta casa a fost vanduta de un an. El s-a mutat in alt oras, iar casa in care s-a mutat nu e pe numele lui, deci el nu ma poate primi in spatiu. Mama mea a murit cand am fost mica. Iar momentan locuiesc la prietenul meu in apartament, care e pe numele mamei lui, iar ea refuza sa ma ia in spatiu. Nu am rude care sa ma ia in spatiu. Ce pot sa fac dupa ce imi expira C.I.?
In cazul in care nu veti reusi sa convingeti pe cineva sa va ia in spatiu, solicitati eliberarea unei carti de identitate provizorie.
Cartea de identitate provizorie se elibereaza in cazul in carepersoana nu poseda toate documentele necesare Îin vederea eliberarii CI (certificate de stare civila, document doveditor al domiciliului), precum si în cazul cetatenilor români cu domiciliul în strainatate care locuiesc temporar în România ( CONFORM ART. 19 ALIN. (1) DIN OUG 97/2005).
DOCUMENTE NECESARE:
** CERERE PENTRU ELIBERAREA CARTII DE IDENTITATE;
** ACT DE IDENTITATE (DACA NU E PIERDUT, FURAT, DISTRUS SAU DETERIORAT):buletin, carte de identitate , carte de identitate privizorie
** CERTIFICAT DE NASTERE - DACA NU E PIERDUT; (ORIGINAL SI COPIE);
** CERTIFICAT DE CASATORIE, DUPA CAZ - DACA NU E PIERDUT; (ORIGINAL SI COPIE);
** DOCUMENTUL CARE FACE DOVADA ADRESEI DE DOMICILIU DACA EXISTA; (ORIGINAL SI COPIE);
** PENTRU PERSOANELE DIN MEDIUL RURAL ESTE NEVOIE DE ADEVERINTA ELIBERATA DE PRIMARIA COMUNEI RESPECTIVE CU MENTIUNEA SATULUI SI A NUMARULUI ARONDAT POSTAL;
** 3 FOTOGRAFII TIP ACT DE IDENTITATE (30/40 MM CU BANDA ALBA DE 4 MM ÎN PARTEA DE JOS A FOTOGRAFIEI); ACESTE FOTOGRAFII SE REALIZEAZA LA ATELIERELE FOTO;
** CONTRAVALOAREA CARTII DE IDENTITATE PROVIZORII: 1RON;
** TIMBRU FISCAL – 1 RON SAU 4 RON (ÎN CAZUL PIERDERII, FURTULUI SAU DETERIORARII VECHIULUI ACT DE IDENTITATE).
Apelati la bunavointa altui prieten, care sa va ia in spatiu.
Daca nu gasiti un proprietar de imobil care sa isi dea consimtamantul sa va faceti carte de identitate cu domiciliul la proprietatea sa, pentru cartea provizorie va trebui sa va duceti in localitatea unde aveti acum domiciliul (unde v-a fost eliberata aceasta CI care expira).
Locuiesc in orasul in care mi-a fost eliberata C.I., dar fara un act de spatiu degeaba ma duc sa imi scimb C.I.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
DeeaRaina, utilizator
Dupa cum vi s-a mai spus solicitati o carte de identitate provizorie pe motivul lipsa dovada adresei de domiciliu. Mergeti la evidenta persoanelor cu celelalte acte, certif.nastere, 3 poze, cartea de alegator, CI si taxa de 5 lei.CIP ul se elibereaza pe o perioada de pana la 1 an, timp in care puteti rezolva cu actele de spatiu. Carte de identitate nu puteti primi deoarece nu aveti actul de proprietate.

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)