avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Fara buletin (lipsa act spatiu)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Fara buletin (lipsa act spatiu)

Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un domiciliu stabil Cum se poate proceda deoarece persoana este f bolnava si peste tot se cere C.I? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marialucasgina1 , utilizator 16:45, 25 Mai 2022
1) Da,este adevarat,trebuie sa aiba un domiciliu stabil ca sa i se poata preschimba C.I.
2) Pana acum a avut un domiciuliu stabil. Ce s-a intamplat?
3) Exista posibilitatea sa poata sa isi faca C.I. daca gaseste pe cineva din rude sau altcineva,care este dispus sa o primeasca pe aceasta femeie in spatiu. Proprietarul imobilului impreuna cu aceasta femeie,va trebui sa mearga la evidenta populatiei,in care se vor face acte de primire in spatiu.
Si totusi nimeni nu vrea s_o ia in spatiu ,nici macar rudele .Asta inseamna ca ea nu exista? Dar pt cei din canale cum se procedeaza?
curioasa si eu in legatura cu acest subiect,din cate stiu cei din canale nici macar nu exista din punct de vedere legal adica nau macar nici un fel de act valabil,dar nu stiu sigur asa ca astept opinia specialistilor
VERONICA56 a scris:

Si totusi nimeni nu vrea s_o ia in spatiu ,nici macar rudele .Asta inseamna ca ea nu exista?


Acel nimeni ati putea fi dvs,adica nu ati vrea sa o luati in spatiu daca totusi vreti sa o ajutati?

Legea prevede ca cei care doresc sa aiba C.I.,sa le reanoiasca,trebuie sa aduca un act celor de la emiterea C.I. ptr ca trebuie trecut in C.I. si adresa unde locuieste persoana.
Cei care locuiesc in canale,(aurolacii),exista d.p.v.fizic,insa nu au C.I.
Daca nu gaseste pe nimeni s-o ia in spatiu, isi va face carte de identitate provizorie.


In situatia in care solicitantul nu poseda toate documentele necesare eliberarii unei carti de identitate, acestuia i se elibereaza o carte de identitate provizorie. Conform OUG nr. 97/2005, cartea provizorie de identitate se elibereaza in urmatoarele situatii:

cand persoana fizica nu poseda toate documentele necesare pentru eliberarea cartii de identitate;
in cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, care locuiesc temporar in Romania.

Pentru acest tip de document, termenul de valabilitate se stabileste de serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor, dar nu poate fi mai mic de 30 de zile sau mai mare de un an.

Pentru a obtine cartea de identitate provizorie, cetatenii vor prezenta urmatoarele documente:

cererea pentru eliberarea actului de identitate;
documentele pe care solicitantul le poate prezenta, din categoria celor cu care, potrivit legii, se poate face dovada numelui de familie si a prenumelui, a datei de nastere, a starii civile, a cetateniei romane, a adresei de domiciliu / adresei de resedinta, original si copie (documentele sunt prezentate mai sus, n,red.);
3 fotografii marimea 3x4 cm cu banda alba de 7 mm. la baza;
chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate provizorii - 1 leu;
timbru fiscal/ chitanta reprezentand contravaloarea taxei de timbru - 5 lei.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)