avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta?

Buna seara,
Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan buletinul e casa tatalui meu, aceasta casa a fost vanduta de un an. El s-a mutat in alt oras, iar casa in care s-a mutat nu e pe numele lui, deci el nu ma poate primi in spatiu. Mama mea a murit cand am fost mica. Iar momentan locuiesc la prietenul meu in apartament, care e pe numele mamei lui, iar ea refuza sa ma ia in spatiu. Nu am rude care sa ma ia in spatiu. Ce pot sa fac dupa ce imi expira C.I.?
justitiara13 a scris:

da.cartea de identitate provizorie,se poate face pana la sfarsitul vietii,an de an ,cu aceleasi acte,intotdeauna.partea praoasta, e ca toata corespondenta va veni pe vechea adresa si nu aveti facilitati.sunteti rezidenta in propria tara.nu poti trimite bani online,nu poti calatori in strainatate,nu poti face imprumuturi,etc si multe altele
de ce domnilor,recomandati,sa apelam la bunavointa unui prieten/este un caz in bucuresti,carei i s-a facut dosar penal ca a luat in spatiu


Stimata d.na noi recomandam o solutie cat mai simpla pentru ca cel care este interesat sa-si rezolve situatia legal, sigur fiecare dupa cum ne pricepem noi mai bine. Nu cred ca l-am obligat pe respondent sa fure o locuinta ci doar sa apeleze la bunavointa unor persoani. Pe de alta parte cu ce suntem noi de vina ca d.l/d.na nu are locuinta personala ? Eventual poate sa apeleze la primarie pentru a solicita o locuinta ANL. Chestia cu ,, sunteti rezidenta in propria tara,, suna de parca ar fi ceva de speriat. Daca ii expira buletinul e clar ca trebuie sa faca ceva pentru a avea un act valabil pentru ca altfel cred eu e mult mai rau. Cazul din Bucuresti la care dvs. faceti referire s-a lasat cu dosar penal cel mai probabil pentru ca a primit mai multe persoane, adica mai mult de 20 de persoane, in aceeasi locuinta ceea ce e clar ca bate la ochi. Poate ne spuneti dvs. o alta solutie legala pentru a o recomanda si noi altor prieteni. :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Justitiarul711, utilizator
Locuinta ANL... nu am sanse, sunt necasatorita, nu am copii.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Pentru cartea de identitate provizorie nu va trebuie act de spatiu, insa o puteti face doar in orasul unde aveti trecut domiciliul pe actuala CI.

Varianta simpla este inchirierea unei locuinte cu forme legale.
Incercati la agentiile imobiliare, poate totusi gasiti o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)