avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.O. dupa C.C.C.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.O. dupa C.C.C.

Buna ziua,

Am o nelamurire cu privire la acordarea C.O. dupa C.C.C.

In C.I.M. am dreptul la 25 de zile pe an de C.O. In luna Ianuarie mi-am luat 1 zi de C.O., in luna Februarie mi-am luat 5 zile de C.O. dupa care incepand cu data de 20 Februarie 2012 pana in data de 02 Iulie 2012 sunt in C.C.C.

02 Iulie 2012 este prima zi cand trebuie sa ma intorc la serviciu.

Pot sa imi iau 4 zile de C.O. in perioada 02-05.07.2012 ?

Angajatorul poate sa imi refuze cererea de C.O. ?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Pax_lolo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 25 Iunie 2012
Puteti sa va luati CO aferent perioadei lucrate in 2012 ...
Adica din cele 25 de zile scad cele 6 zile luate deja (1 zi in Ianuarie si 5 in Februarie) de unde rezulta ca teoretic mai as avea dreptul la 19 zile. Din cele 19 zile scad cele 8 zile (perioada in care am fost in CCC) si mai raman 11 zile pe care le pot lua oricand incepand cu data de 2 Iulie 2012 pana la 31 Decembrie 2012 ?

Pax_lolo, utilizator
Da, pana la 31.12.2012 va puteti lua toate zilele de CO aferente perioadei lucrate .. in caz contrar, angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul (art.146 alin.3 C.mun.).
Multumesc.

in legatura cu a doua intrebare:

Angajatorul poate sa imi refuze cererea de C.O. pentru perioada 02-05.07.2012 ?
Pax_lolo, utilizator
In principiu, nu ar trebui sa va refuze acest lucru .. insa exista si aceasta posibilitate de a va refuza acordarea CO in perioada respectiva - poate invoca faptul ca nu exista programarea facuta pentru aceasta perioada.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa concediu de crestere copil? Viorel-Gabriel Viorel-Gabriel Buna ziua. Am nevoie de o solutie legala cu privire la o problema privind concediul de odihna.Sunt bugetar,in cadrul MAI, din 2003, cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani a concediului de odihna mariusbratfalean mariusbratfalean Am un angajat care doreste incetarea contractului de munca prin demisie, cu acordul partilor. Am fost de acord. Acum imi solicita plata concediului de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz mary67 mary67 Buna ziua. In urma concedierii cu art. 65 (1), s-a dat preaviz de 20 zile lucratoare. Dupa semnarea preavizului s-a constat o restanta de 13 zile ... (vezi toată discuția)