avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume minor!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume minor!

buna seara !
am copilu mare in varsta de 6 ani,mentionez faptul ca afost recunoscut de mine dupa nastere tarziu adica dupa 3 ani am mers la notar si prin declaratie notariala lam recunoscut,am fost trecut drept tata in certificatul lui de nastere dar nu iau schimbat numele de familie iau lasat numele sotiei anterior casatoriei,acum noi vrem sa ne poarte numele nostru de familie cum poarta si ceilalti 2 copii cum putem rezolva aceasta situatie? multumesc mult1
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:19, 26 Iunie 2012
Faceti o cerere de schimbare a numelui pe cale admnistrativa, pe care o depuneti la primaria de domiciliu.
Ce acte sunt necesare si daca trebuiesc legalizate.
Multumesc
Mergeti la starea civila impreuna cu sotia si solicitati ca minorul sa va poarte numele. Sa aveti la dvs. certif. de nastere ale dvs. si al minorului original si copie, buletinele al dvs. si al sotiei in copie si original. Conf. Noului Cod Civil incuviintarea purtarii numelui se poate face direct la starea civila. Nu este nevoie de schimbare de nume pe cale administrativa.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui MihaelaJ MihaelaJ In primul rand imi cer scuze ca nu am postat unde trebuia dar sincer nu stiu unde. Problema este ca imi doresc sa schimb numele de familie fara a ma casatori. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume eu1978 eu1978 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ,cateva informatii.Mama doreste sa isi schimbe numele de familie ,sa treaca la cel de dinaintea casatoriei cu tata fara ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)