avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... REVENDICARE IMOBILIARA RADIERE DIN CARTEA FUNCIARA
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

REVENDICARE IMOBILIARA RADIERE DIN CARTEA FUNCIARA

Buna ziua !

Va rog frumos sa imi dati cateva relatii cu privire la urmatoarul subiect:

In anul 2011 am cumparat 2300 mp teren extravilan de la 4 vanzatori intabulati in CF electronica, terenul l-am cumparata cu Contract la Notariat, ulterior intabulandu-se pe mine acea suprafata de tere.
Zile astea am primit o Citatie cu o actiune de Revendicare Teren de la un cetatean din aceeasi localitate unde locuiesc eu, prin care acesta spune ca acea suprafata a fost a lui si ca eu m-am intabulat gresit pe ea si cere radierea din Cf a acelei parcele pe motiv ca a fost facuta inscrierea gresit. Totodata el are o Hotarare Judecatoreasca definitiva din 94 pentru 5000 mp intr-un CF si parcela Cad. Austroungara, pt. ca ne aflam in zona austro ungara. Adica in acea Hotarare ii se atribuie parcela cad x cu Cf y austroungare a autorului lor in loc de titlu de proprietate. Acea parcela austroungara este la cca 90 - 100 m fata de terenul cumparat de mine.
Avand CVC autentificat, intabulare si el avand acea Hotarare jud. neintabulanduse cu terenul, cum trebuie sa ma apar si ce sanse are de a imi radia parcela mea din CF ?
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: romeoproiectare , utilizator 23:54, 25 Iunie 2012
romeoproiectare a scris:

eu m-am intabulat gresit pe ea si cere radierea din Cf a acelei parcele pe motiv ca a fost facuta inscrierea gresit.

Masuratorile cadastrale si notarea documentelor in dosarul de evidenta de la OCPI este asigurat prin persoane specializate,astfel incat acuza ca dvs a-ti intabulat gresit ,este netemeinica
Parcurgeti cu atentie actiunea si actele la dosar,daca nu stapiniti procedura contactati/
angajati persoana specializata
va multumesc si sper ca nu ma vor putea ataca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare romeosuceava romeosuceava Buna ziua ! Am o problema cu niste tereuri pentru care doresc o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparere astfel: Am cumparat ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren - recuperare ori rectificare hotarare gresita romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Asi dori sa va descriu o situatie mai delicata cu privire la un teren astfel : In 07.01.2007 a cumparat prin contract notarial, ... (vezi toată discuția)
Anulare intabulare in cf romeoproiectare romeoproiectare In ianuarie 2011 am cumparat suprafata de 2300 mp extravlan in tarlaua T, in luna oct 2011 cand am prelucrat acel teren care, cand l-am cumparat era nelucrat ... (vezi toată discuția)