avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post

Buna dimineata.In data de 19.06.2012 am fost anuntata telefonic ca din 20.06 sunt in preaviz, urmand ca pana la finalul zilei sa primesc si instiintarea scrisa.Pana la data de astazi nu am primit nimic.In 21 am fost sunata de directorul national de vanzari care mi-a sugerat ca din cele 20 de zile lucratoare de preaviz 10 sa le lucrez la norma intreaga pentru a avea inca 10 zile libere dar pontate de la inceputul lui iulie.Mentionez faptul ca lucrez in vanzari la o firma foarte mare iar pe divizia mea a mai existat un coleg care e in exact aceiasi situatie, iar pe o alta divizie au primit preaviz inca 28 de angajati.Nimeni nu a primit nici o instiintare scrisa si nici nu am semnat nici o hartie, motivul telefonic pentru aceste "concedieri" fiind restrangere de activitate.Am un contract de munca individual semnat pe perioada nedeterminata.Intrebarea mea este ce drepturi am in calitate de salariat? Daca in data de 2 iulie eu nu ma duc la munca si nu respect programul angajatorul are motiv pentru concediere? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 10:11, 26 Iunie 2012
Verba volant scripta manent ... asadar, in lipsa unei instiintari scrise este greu de crezut ca angajatorul se va tine de cuvant
In mod normal ar fi trebuit sa primiti fie decizia de concediere, cu toate elementele legale precizate, cu atat mai mult cu cat conform art. 77 din CM republicat decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului, fie notificarea (instiintarea) de preaviz si conditiile in care se va desfasura acesta.
Nu este suficient sa vi se aduca la cunostiinta doar telefonic, practic nu vor putea face dovada ca dvs. inainte de concediere a-ti beneficiat de cele 20 de zile lucratoare depreaviz, conform art. 75 din CM republicat.
Eventuala lor decizie de concediere va putea fi atacata in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare preaviz art 65.alin1 flay flay Buna ziua, Am primit o notificare de preaviz privind concediere in baza art 65 alin 1, unde este specificata decizia conducerii, dar nu am primit decizia ci ... (vezi toată discuția)
Concediere tolomeidaniel tolomeidaniel Buna seara, sotia mea lucreaza intr-o societate privata de peste 20 de ani astazi a chemato patronul si i-a comunicat verbal ca nu mai are nevoie de serviciile ... (vezi toată discuția)
Preaviz, concediul de odihnă efectuat. Îmi va opri angajatorul la lichidare banii pe concediu? jony1980 jony1980 Buna ziua.daca am fost bagat in preaviz 20 de zile si am efectuat concediul de odihna atunci cand se va face lichidarea angajatorul imi va oprii banii pe ... (vezi toată discuția)