avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... vanzare suprafata teren agricol mai mica dacat cea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

vanzare suprafata teren agricol mai mica dacat cea inscrisa in titlu

care este actul normativ ce contine interdictia vanzarii unei suprafete de teren mai mici decat cea inscrisa in titlul de proprietate(certificat mostenitor.) Notarul a spus ca recent a aparut o modificare legislativa in acest sens astfel incat sunt obligat sa vand intreaga suprafata inscrisa in titlu si nu doar o parte din aceasta . este vorba de un teren extravilan agricol - suprafata trecuta in titlu este de 1,29 ha in parcela cutare , vreau sa vand doar 1 ha din aceasta suprafata si nu pot.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:08, 26 Iunie 2012
pentru a vinde o bucata mai mica decat cea din titlul de proprietate trebuie sa faceti cadastru de dezlipire/dezmembrare (bucatile trebuie sa aiba numere cadastrale diferite).

Acte Dezlipire / Alipire:
Pentru realizarea unui cadastru de dezlipire sau alipire:
-Acte ce atesta dreptul de proprietate asupra imobilului (titlu de proprietate, contract de vanzare cumparare, sentinta civila definitiva si irevocabila, certificat de mostenitor...)
-Copie buletin proprietari


Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Reparcelare teren ContSters228970 ContSters228970 Suntem un grup de persoane fizice care avem parcele de teren lungi si inguste (terenurile sunt unul langa altul) si vrem sa le facem mai scurte si mai late. ... (vezi toată discuția)