avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pt cresterea copilului

lucrez in italia cu contract cu de munca de pe data de 17 ianuarie anul curent,sotul meu a lucrat in romania pana pe data de 14 decembrie 2011, la fel cu contract de munca la o firma de paza dupa care si a dat demisia.Intrebarea mea e :avem dreptul la indemnizatia pt cresterea copilului avand in vedere ca pana in momentul angajarii mele a trecut o luna in care practic nu am platit nici un impozit la stat?data la care asteptam nasterea copilului fiind 29 noiembrie 2012! P.S.:toata familia locuieste aici in italia adica sotul ,fetita noastra de 7 ani si eu.
Cel mai recent răspuns: stefana1 , utilizator 19:20, 26 Iunie 2012
Puteti beneficia acolo avand in vedere ca lucrati cu forme legale (daca am inteles corect)
1. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii timp de 12 luni sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit.

2. Drepturile prevazute de OUG nr.111/2010 se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

3. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC nu are nicio relevanta plata sau neplata contributiilor la bugetul de stat.

4. Perioada care se va lua in calcul este 29.11.2011-29.11.2012
Art. 2 din OUG 111/2010
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia de.........
intentionam ca dupa nasterea copilului sa ne intoarcem in tara deoarece sotul nu are cum sa lucreze aici fiindca este o persoana invalida iar salariul pe care il castig eu este insuficient pt a locui in italia cu 2 copii
in acest caz ma intereseaza daca avem sau nu dreptul la cei 6oolei lunar!multumesc!

Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
stefana1, utilizator
In prezent, ce statut aveti atat dvs , cat si sotul dvs ? ... din cate ati spus sotul a lucrat pana in dec.2011, iar dupa aceasta perioada ce statu a avut?

Alte discuții în legătură

Buna ziua Marcela ionut Marcela ionut Care ar fi data reintoarcerii la munca, copilul implinind 2 ani pe 9 oct 2018 ,excluzand stimulentul de insertie, multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil care este nascut in strainatate ana9333 ana9333 Buna ziua, Am si eu o intrebare.As dorii sa nasc in strainatate si as dori sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatie de crestere copil in Romania ... (vezi toată discuția)
Nu locuiesc in romania, pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? serbanica serbanica Sotia mea se alfa in urmatoarea situatie: - a lucrat pana in decembrie 2011, moment in care si-a depus demisia. - din acel moment noi ne-am schimbat ... (vezi toată discuția)