avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Fiscul care mananca timpul si nervii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Fiscul care mananca timpul si nervii

Buna ziua!

in primul rand, nu vorbesc in nume propriu, povestea si deciziile luate nu imi apartin.

astea fiind zise, iata cum stau lucrurile: persoana terorizata de fisc a primit un document acasa pentru care, la vremea respectiva, a semnat de primire un minor. era o instiintare de plata a unui impozit restant din 2004 pentru cumul de functii pentru care fiscul din timisoara nu daduse nicio instiintare pana atunci.

persoana si-a platit restanta, si a convenit cu fiscul sa nu mai plateasca si penalitatile, deoarece nu a fost instiintata. evident s-a schimbat conducerea si din nou a trebuit sa plateasca penalitati si alte taxe. cand credea ca a scapat, anul acesta i s-au blocat conturile, cardurile pt ca ar mai figura cu inca 1400 de lei restanta. i-a platit si pe acestia, ajungand sa plateasca 5000-6000 de lei pentru un impozit cumulat de 700 de lei, numai ca o luna mai tarziu sa i se blocheze de data asta contul ipotecar, si ajungand restanta la rate, deoarece banca a virat banii de rata din cont la fisc, nu in conturile propii.

evident ca de fiecare data a sunat la fiscul din timisoara, pt ca nu locuieste acolo, a fost pasata de la un functionar la altul, dand sute de telefoane si a aflat intr-un final ca fiscul nu poate pune oprire decat pe 75% din suma, si ca mai are de platit inca in jur de 400 de lei si .. gata.

a platit suma la posta cat de repede ca sa nu ajunga la biroul de credite (cum am zis a primit oprire pe contul in care plateste creditul ipotecar), ca sa nu mai zic ca a fost curatata pana la ultimul leu, cand surpriza, continua sa figureze ca restanta, pt ca dintr-un motiv necunoscut, plata nu apare in sistemul fiscului.

acum, a incercat sa le propuna celor de la fisc sa le trimita actele doveditoare, ca sa isi poata plati rata. dar evident nu se poate, daca plata nu apare in sistem, nu se poate face nimic.

telenovela pare sa nu se mai termine ... ce se poate face?
se poate ataca in vreun fel acest fisc ? par sa faca asta la nesfarsit, probabil ca dupa ce va plati si acum se va mai gasi cine stie ce comision, taxa uitata la care se mai adaga cine stie ce penalitate....
Cel mai recent răspuns: Catalin P , utilizator 20:32, 27 Iunie 2012
" la vremea respectiva, a semnat de primire un minor" .

Comunicarea facuta astfel este o incalcare a procedurii legale stabilite de Codul de procedura fiscala - art. 44.

"si a convenit cu fiscul sa nu mai plateasca si penalitatile"

Din punct de vedere legal este foarte putin probabil sa se fi convenit asa ceva deoarece organul fiscal nu are competenta sa faca astfel de conventii. Admitand ca s-a facut o astfel de conventie, pentru a avea putere juridica a fost intocmit un inscris in acest sens? O decizie a organului fiscal? Nu, tocmai pentru ca organul fiscal nu putea face legal asa ceva.

Conform Codului de procedura fiscala orice suma de plata restanta se stabileste printr-o decizie de impunere. In cuprinsul acesteia sunt inscrise sumele restante, ce reprezinta ele, penalitati, majorari, modalitate de atac etc. Teoretic ar trebui sa existe o astfel de decizie, iar contribuabilul sa se raporteze la sumele calculate si inscrise in aceasta.
Parerea mea este sa solicite in scris organului fiscal o situatie cu obligatiile fiscale actuale, respectiv un certificat de atestare fiscala, in care va putea identifica ce sume mai datoreaza si in ce cuantum.
In articolul de mai jos gasiti procedura de eliberare a acestuia :
www.avocatnet.ro/content/art...

In functie de ceea ce va fi inscris in certificatul de atestare fiscala, daca obligatiile de plata de acolo au fost indeplinite, faceti dovada acestora aratand in scris organului fiscal aceasta situatie de fapt si anexand documentele doveditoare in acest sens. Este exclus sa asteptati "ca sa se vada in sistem".


Minorul a semnat somatia in 2010, fara de care impozitul s-ar fi prescris, daca am inteles bine procedura.
Se mai poate ataca 2 ani mai tarziu ? Are rost sa fie atacat in instanta ?

Cat despre "sa se vada in sistem", reprezentantul fiscului care se ucupa cu acest caz a refuzat sa primeasca prin fax, email, curierat dovada platii... trebuie oare inregistrat acest functionar ?
Nu trebuie inregistrat nimeni, daca aveti documente justificative trimiteti-le cu adresa scrisa expediata prin scrisoare cu confirmare de primire. Dar mai intai faceti cum v-am spus, daca doriti, este alegerea dvs.
Sigur, multumesc. Poate colaboram pt recuperarea sumei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta impozitelor, taxelor si contributiilor datorate bugetului general consolidat ContSters123067 ContSters123067 \"Evidenta impozitelor, taxelor si contributiilor datorate bugetului general consolidat se organizeaza de catre organele fiscale de administrare ale acestora ... (vezi toată discuția)
OrdonanŢĂ nr. 6 din 31 iulie 2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale jonel jonel Buna ziua Odata cu inceperea depunerii online a Declaratiei unice sotia a trebuit sa acceseze Spatiul Privat VIRTUAL. Cu aceasta ocazie am observat ca avem o ... (vezi toată discuția)
Instiintare propire anaf andrutu andrutu MI_A VENIT O INSTIINTARE PROPIRE SALARIU DE LA anaf,....suma este de 28877 lei ce inseamna asta?280 milioane vechi sau 28 milioana?nu stiu de unde provin ... (vezi toată discuția)