avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nedreptate in cazul unui accident auto!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nedreptate in cazul unui accident auto!

,, Un politist din localitatea X se afla in stare grava la un spital din Iasi dupa ce a fost victima unui accident rutier. Este vorba despre X, agent la Biroul Judiciar. Accidentul s-a petrecut in dupa amiaza zilei de vineri, 8 iunie, in suburbia X. Acesta se afla pe un motoscuter cand soferul unui autoturism a plecat de pe loc, fara sa se asigure, intrand in coleziune cu mopedistul, care circula pe aceeasi directie. Soferul, ( EU ) in varsta de 20 de ani s-a ales cu dosar penal, in functie de gravitatea faptei urmand sa fie tras la raspundere. ,,


Asa suna articolul din ziar ,adevarul nu este insa deloc acesta !

Am fost implicat intr-un accident auto soldat cu vatamare corporala a unei persoane, politia a considerat ca sunt vinovat pentru neacordare de prioritate in urmatoarele circumstante:eram parcat pe partea stanga la poarta unu prieten,am pus masina in miscare incepand sa ma incadrez spre banda din dreapta pentru a merge inainte, un scuter cu mare viteza m-a acrosat in partea dreapta a masinii dupa o distanta de franare a acestuia de 5 metri continuu,vizibilitatea mea a fost redusa in momentul in care m-am asigurat pentru ca aveam un spate la distanta de vreo 15 metri o movila de balastru,astfel am rulat usor pentru a avea vizibilitate,nu stiu daca am depasit axul drumului,oricum conducatorul scuterului rula foarte aproape de axul drumului,mai exact la 20 cm ,asa a rezultat din masuratorile agentilor,masuratori la care nu am asistat pentru ca am fost tras deoparte,chipurile pentru a sufla in etilotest si pentru a prezenta actele.

La sosirea politiei conducatorul scuterului a fost recunoscut ca fiind un coleg al acestora,astfel am fost invinovatit direct fara a se verifica circumstantele,in cele din urma s-au facut masuratori dar nu s-a dat o sentinta,am fost chemat sa dau declaratie dimineata.
Am cateva argumente care l-ar putea incrimina pe scuterist astfel incat era ora aproximativ 20:45 ,iar acesta nu purta vesta reflectorizanta care este obligatorie si ziua am impresia,am cativa martori care pot confirma ca avea viteza mare scuterul,s-au masurat 5 metri si ceva distanta de franare,un alt argument ar fi ca mopedul circula foarte aproape de axul drumului si cred ca nu este necesar pentru un moped sa circule pe mijlocul drumului daca nu este angajat intr-o depasirea.

Mai ingrijorator este faptul ca acest ,, om ,, desi nu a avut niciun fel de leziuni si a fost internat doar 3 zile,iar acum prin pilele pe care le are(ruda cu directoare spital,ruda cu seful politiei rutiere ) incearca sa obtina un concediu cat mai indelungat astfel incat sa fiu pedepsit maxim,am incercat sa discut cu el dar acesta refuza.

Dupa niste cercetari proprii,prea mult zis cercetari,am aflat ca mopedul nu este moped ci ete mai degraba motocicleta avand motor de 125 cmc, la spital au fost schimbate probele biologice cu sigurata (informatie absolut sigura dar greu de demonstrat) .

Acum ma intreb ce as putea face pentru a demonstra ca este o culpa comuna chiar daca sunt a ideea ca eu nu sunt viovat mai deloc? Cum as putea demonstra chestia cu probele biologice ,printr-un test ADN ? Sunt convins ca masuratorile sunt eronate,pot cere o alta expertiza ? Mopedului nu i s-a facut verificare tehnica desi mie mi s-a facut este corect?
Mai am cred foarte multe intrebari si as aprecia foarte mult daca un secialist din cadrul siteului ma poate ajuta ,multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:39, 27 Iunie 2012
Aveti asigurare de raspundere civila obligatorie?
RCA ? bineinteles!
Eu zi sa-i anuntati si pe ei, intrucat vor fi obligati sa plateasca daunele materiale si morale pe care le-a suferit persoana vatamata.
Deci acesta ar fi singurul lucru pe care il pot face ? avand in vedere ca toti sunt colegii lui de serviciu,lucreaza in aceeasi sectie nu as putea cere o ancheta din partea altor organe? din iasi sau din alt judet,altfel nu am nicio sansa !
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Rnutzu, utilizator
avand in vedere cele relatate veti avea nevoie si de ajutorul unui avocat.
in mod sigur se va face o expertiza tehnica judiciara si ar fi recomandat sa aveti un expert parte care sa participe la efectuarea acesteia.
daca nu ati consumat bauturile alcoolice nu aveti de ce sa va ganditi la teoria conspiratiei privind inlocuirea probelor biologice.
in plus ati fost testat cu etilotestul, ati avut peste 0,00 mg/l in aerul expirat?

Alte discuții în legătură

Accident motoscuter adinnaiasi adinnaiasi fratele meu a avut un accident cu motoscuterul. totul s-a intamplat pe un drum comunal, pietruit pe care abia incap 2 masini intr-o curba cu vizibilitate cam ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin Am acrosat un bicilist care a iesit fara sa se asigure dupa o strada din partea mea stanga de mers, bicilistul trecand de axul drumului pana la jumatatea benzi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)