avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... franarea de 22.5 m
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

franarea de 22.5 m

intro dupa amiaza de august circuland pe o str di bucuresti cu soarele n in fata mea orbit mai mult, mia sarit un copil de 8 ani in fata masini .am franat si dupa 3 metri lam lovit pe baiat si am oprit masina dupa 22,5 metri de franare . copilul a sarit di spatele unuin trolebuz si prin loc nepermis. intrebare care este culpa mea?mama copilului spune ca sunt de vina, atat si politia care mi a facut dosar de cecetare penala?? masina a corespuns tehnic la expertiza tehnica facuta de politei.am fost incadrat la art 48 cod rutier copilul a internat la spital cu traumatism minor
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
florinshopu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:04, 27 August 2012
argumentul cu soarele in fata care va orbit nu merge,

... SUBSECŢIUNEA 4. Viteza şi distanţa între vehicule
art. 121 (1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.

(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către poliţiştii rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.
Numai o expertiza judiciara auto poate lamuri modul de producere a accidentului si posibilitatile de evitare a acestuia.
daca parinti copilului cer daune? sunt acoperite de polita de asigurare RCA?mentionez ca avem culpa comuna
De unde stiti ca este vorba de o culpa comuna?
Daca in urma cercetarilor se dovedeste existenta unei culpe comune societatea de asigurare va plateste jumatate din despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident 4 masini implicate Bogdanm33 Bogdanm33 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat. In timp ce conduceam auto, conducatorul auto din fata mea a franat brusc, deoarece, a spus ca si in fata lui ... (vezi toată discuția)
Dosar penal accident rutier soldat cu victima alew2020 alew2020 circulam pe banda 2 a unui drum in aliniament cu doua benzi pe sens, cu cca. 70 km pe ora si de pe celalalt sens de mers adica contrasens, mi-a iesit o masina ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)