avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident 4 masini implicate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident 4 masini implicate

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi dati un sfat.
In timp ce conduceam auto, conducatorul auto din fata mea a franat brusc, deoarece, a spus ca si in fata lui alt conducator auto a franat brusc, fiindca a incurcat semaforul verde pt inainte cu cel rosu care era pt la stg. In acest timp eu am franat dar nu am reusit sa evit atingerea auto din fata mea. Dupa 2 sec in spatele meu alt sofer nu a reusit sa pastreze distanta regulamentara.
Eu nu vreau sa ma scuz ,....da, am gresit, nu am reusit sa franez ii dau asigurarea celui din fata mea, si cel din spate imi da mie asigurarea, Dar ma framanta urmatorul lucru: de ce eu treb sa imi platesc ce mi s-a stricat la fata masinii desi exact nu se poate stabili nici daca eu am facut stricaciuni, nici daca cel din spatele meu a provocat toate acele stricaciuni ale masinii mele. Si ma intreb de ce firma de asigurari la care eu platesc asigurarea i-ar conveni sa plateasca o suma mai mare si nu sa o imparta cu celelalt asigurator care m-a lovit pe mine? Adica sa fie 50%-50%. Nu ar treb sa se implice si firma de asigurari? De ce politistul a acceptat varianta cea mai usoara , adica sa faca 2 procese verbale unu pt mine si altu pt cel care m-a lovit in spate?
Stiu ca pot face o expertiza si o contestatie dar nu stiu ce banii m-ar costa si cat timp? Astept sa imi raspundeti.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:08, 26 Noiembrie 2015
Este temeinica hotararea agentului constatator
Daca analizati responsabil succesiunea de evenimente urmeaza sa contatati ca s-au petrecut mai multe evenimente rutiere,la distanta de timp,generate de neatentie si nepastrarea distantei intre vehicule aflate in miscare
am franat dar nu am reusit sa evit atingerea auto din fata mea.

Daca pastrati distanta necesara evitarii oricarui eveniment rutier ,daca aveati viteza redusa ,aveati posibilitatea sa evitati evenimentul
Dar ma framanta urmatorul lucru: de ce eu treb sa imi platesc ce mi s-a stricat la fata masinii

Ati fost gasit vinovat de nepastrare distanta fata de vehiculul care circula in fata dv
Expertiza tehnica se poate realiza in termen relativ scurt,conditionat de bagajul de activitate al expertului pe care il solicitati sa execute expertiza
Indiferent de concluziile expertizei tehnice referitor la prejudiciile existente la masina dv,
acestea au fost cauzate de neatentie,nepastrarea distantei,viteza,etc,respectiv culpa dv
De ce politistul a acceptat varianta cea mai usoara , adica sa faca 2 procese verbale unu pt mine si altu pt cel care m-a lovit in spate?

Agentul constatator a incheiat 2 procese verbale,deoarece dv ati lovit masina din fata,iar la un interval precizat de dv de 2 sec,soferul din spate v-a lovit pe dv,respectiv au fost 2 evenimente rutiere distincte,in care atat dv cat si soferul din fata nu ati pastrat distanta necesara evitarii oricarui pericol,nu ati avut viteza sa puteti frana ,etc,etc
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am produs un accident, deoarece am fost depasit nergulamentar pe linia continua crstyy crstyy Buna ziua, Circulam in localitate cu viteza de aproximativ 50km/h in spatele unui alt automobil la distanta regulamentara. La un moment dat ambii am fost ... (vezi toată discuția)
Tamponare cu o masina cu numere straine. iamcristina iamcristina Buna ziua. Joi ma duceam la Bucuresti impreuna cu sotul meu si in Saftica, la o trecere de pietoni, am oprit sa acordam prioritate unei doamne. Am asteptat noi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un tir care nu a păstrat distanța și m-a lovit când voiam să fac stânga pe linie continuă: este culpă comună, cum s-a stabilit la poliție? Cristimarin25 Cristimarin25 Acum aproximativ 2 luni si ceva am fost lovit de un tir care nu a păstrat distanța si avea destulă viteza Eu am fost transportat la spital cu un hematom ... (vezi toată discuția)