avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am produs un accident, deoarece am fost depasit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am produs un accident, deoarece am fost depasit nergulamentar pe linia continua

Buna ziua,

Circulam in localitate cu viteza de aproximativ 50km/h in spatele unui alt automobil la distanta regulamentara. La un moment dat ambii am fost depasiti de catre un autovehicul pe linia continua, dupa care in momentul in care a reintrat pe sensul de mers a franat deoarce in fata sa un alt autovehicul a oprit pentru a efectua regulamentar virajul la stanga.
Automobilul din fata mea, deplasandu-se cu viteza mai mica a reusit sa franeze chiar in spatele celui care ne-a depasit, eu din pacate nu am reusit sa opresc la timp, am franat si am atins vehiculul din fata mea pe care l-am impins in celalalt.
Urmarile au fost: masina care ne-a depasit o singura lovitura pe bara din spate; masina din mijloc lovita in fata si in spate, masina mea lovita grav in fata.

Intrebarea este urmatoarea: Este corecta aprecierea (mea, nu si a politiei) cf careia accidentul a fost provocat de catre soferul care a depasit ilegal?
Bineinteles, sunt de acord cu nepastrarea distantei regulamentare si o sanctiune de 4 puncte de penalizare pentru mine.

In acest accident eu trebuie sa imi repar singur masina, dar daca accidentul s-a produs din vina altui participant la trafic, asigurarea acestuia ar trebui sa repare cele 2 masini.

Mentionez ca cel care a efectuat o depasire dubla pe linia continua si a depasit pe linia continua, depasind si viteza maxima admisa in localitate provovand un accident nu a suferit nici o sanctiune din partea politiei.

Va multumesc anticipat pentru un raspuns.

Cu respect,

Cristian Carjan
Cel mai recent răspuns: crstyy , utilizator 21:10, 11 Septembrie 2008
Cel vinovat de producerea accidentului trebuia sa fi fost sanctionat de catre agentii Politiei Rutiere.
De asemenea , acesta este vinovat de producerea accidentului si lui ii revine obligatia legala de a repara prejudiciul efectiv cauzat!
Faceti demersuri pentru a se stabili in concret modalitatile de savarsire ale respectivei fapte , astfel incat sa va puteti recupera prejudiciul !
Daca sunteti de acord cu nepastrarea distantei regulamentare si sanctiunea cu puncte de penalizare inseamna ca recunoasteti ca sunteti vinovat de producerea accidentului. In aceasta situatie de ce vreti sa va reparati autoturismul pe asigurarea altuia?
In functie de probele administrate se poate stabili daca conducatorul autoturismului ce a efectuat depasirea este sau nu vinovat de producerea accidentului.
Va urez succes.
=D> Lasa-te de condus daca asa intelegi tu legea si ceea ce se intampla din imprudenta ta.
Ala o fi vinovat dar nu a lovit nici o masina in timp ce tu ai fost neatent si nu ai franat la timp.
Daca trece un avion pe linia continua tu crezi ca ai dreptul sa ramai gura casca si sa calci copii pe trecerea de pietoni??
Asa ca nu te mai izmeni, ca ai savarsit-o !#-o

Data viitoare cand te vei intalni cu un Hummer ce ai sa te faci, dai vina pe cine ?

Avocat Anghelus Ion Gabriel
avocatanghelus a scris:

=D> Lasa-te de condus daca asa intelegi tu legea si ceea ce se intampla din imprudenta ta.
Ala o fi vinovat dar nu a lovit nici o masina in timp ce tu ai fost neatent si nu ai franat la timp.
Daca trece un avion pe linia continua tu crezi ca ai dreptul sa ramai gura casca si sa calci copii pe trecerea de pietoni??
Asa ca nu te mai izmeni, ca ai savarsit-o !#-o

Data viitoare cand te vei intalni cu un Hummer ce ai sa te faci, dai vina pe cine ?

Avocat Anghelus Ion Gabriel



:offtopic: Interventie moderator
Inainte de a posta un mesaj, va adresez rugamintea de a citi Regulamentul de postare.
Pe forum discutam ideea si nu persoana.
Chiar daca o persoana a avut / are o atitudine reprobabila, nu se justifica un comportament neadecvat la adresa acesteia.
Iti doresc din tot sufletul sa ti se intample acelasi lucru (daca ai permis) si sa vedem ce mai spui atunci.
In plus, citeste codul rutier si atunci poti sa mai vorbesti, pana atunci posteaza unde te pricepi, te rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina daniela ciocoiu daniela ciocoiu Am avut un accident de masina pe un drum european. Se spune ca noi suntem vinovati pt ca am lovit masina din spate pt ca nu am putut evita. Eram pe banda a ... (vezi toată discuția)
Accident 4 masini implicate Bogdanm33 Bogdanm33 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat. In timp ce conduceam auto, conducatorul auto din fata mea a franat brusc, deoarece, a spus ca si in fata lui ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un tir care nu a păstrat distanța și m-a lovit când voiam să fac stânga pe linie continuă: este culpă comună, cum s-a stabilit la poliție? Cristimarin25 Cristimarin25 Acum aproximativ 2 luni si ceva am fost lovit de un tir care nu a păstrat distanța si avea destulă viteza Eu am fost transportat la spital cu un hematom ... (vezi toată discuția)