avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal accident rutier soldat cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal accident rutier soldat cu victima

circulam pe banda 2 a unui drum in aliniament cu doua benzi pe sens, cu cca. 70 km pe ora si de pe celalalt sens de mers adica contrasens, mi-a iesit o masina in fata cu care mam lovit. mentionez ca sensurile de mers sunt despartite de o linie dubla continua. persoana care a intrat pe contrasens in mine a decedat. stiu ca in bucuresti viteza maxima este de 50 km pe ora. totusi cine este de vina?accidentul a avut loc acum un an de zile.nu mi s-a retinut permisul
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
alew2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 21:58, 22 Februarie 2010
Cercetarile efectuate in cauza de lucratorii de la rutiera s-au finalizat? Eu cred ca ar trebui retinuta vina comuna...Dar trebuie sa asteptati rezultatul cercetarilor, mergeti la politie la declaratii insotit de avocat.
de ce vina comuna
alew2020 a scris:

de ce vina comuna


Culpa comună s-ar putea reţine numai în cazul în care user-ul alew2020 circulând cu viteza legală ar fi putut evita accidentul. Acest fapt se poate stabili printr-o expertiză tehnică judiciară. Mă mir că nu s-a efectuat până acum această expertiză.
Numai bine vă doresc.
La fel ca si dl.expert Ciobanu,consider ca numai o expertiza judiciara de stabilire a dinamicii producerii accidentului poate stabili care este culpa partilor implicate in producerea accidentului.
Pe de alta parte,este cel putin interesant faptul ca dosarul nu a fost inca instrumentat sau nu a fost inceputa instrumentarea sa
Este culpa comuna pentru ca :mortul a patruns pe contrasens si dvs,ati rulat cu o viteza peste limita legala.Uitati-va in expertiza tehnica-auto(daca s-a efectuat) la ce viteza puteati evita impactul Daca viteza de evitare este sub limita legala atunci culpa va apartine si dvs.,daca nu, atunci este culpa exclusiva a mortului care a patruns pe contrasens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime Ionut.Barbu Ionut.Barbu Buna ziua, luna trecuta am fost implicat intr-un accident auto, o masina care venea de pe contrasens a patruns pe banda mea pentru a intra pe un drum secundar, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa-mi dati niste pareri si sfaturi,referitoare ... Nickolas N Nickolas N Buna ziua! Va rog frumos sa-mi dati niste pareri si sfaturi,referitoare la problema cu care ma confrunt in momentul de fata. Fiul meu lucra la o firma de ... (vezi toată discuția)