avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenuri inversate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenuri inversate

Buna seara
Am si eu o problema pe care o supun atentiei d-voastra ...
Bunica mea a avut un teren in suprafata de 7500m patrati , iar sora ei tot 7500 m patrati, terenuri alipite , mostenire de la parintii lor . Acestea au fost folosite / lucrate de catre copii lor ( in cazul bunicii mele de catre mama , iar a sorei bunicii de catre verisoara ) .
In anul 1994 bunica mea aprimit Titlu de proprietate pe partea ei , iar sora a primit Titlu de proprietate in 1996 , pe partea ei .
In anul 2007 , mama a facut cadastrul pe acest teren , dupa aceea a facut si verisoara cadastru pe terenul lor .
Problema abia acum a aparut , dupa ce am facut cadastru am vrut sa punem punctele GPS de delimitare a terenului si am constatat ca de fapt punctele de reper coincideau cu terenul verisoarei , iar punctele lor de reper erau de fapt terenul nostru .
Deci noi aveam acte pe terenul care l-a avut / lucrat sora bunicii ( verisoara ) iar ei aveau acte pe terenul care l-a avut / lucrat bunica mea( mama ) .
Mentionez ca nimeni nu s-a interesat , de la primirea titlului de proprietate , la primarie de planul parcelar si situatia clara a terenurilor .
Acum s-au trezit verii mei ca vor sa facem inversarea de terenuri , sa fie asa cum l-au avut bunicii nostri. Cred ca asta implica schimbarea Titlului de proprietate , schimbarea cadastrului si sincer nu prea as vrea sa fac treaba asta , mai ales ca m-am trezit cu aceasta problema fara voia mea .
Ma pot obliga ei intr-un fel sa fac aceasta schimbare ?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Mostenitor nementionat pe titlul de proprietate. succesiune. intabulare. MariusEmilian MariusEmilian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face ... (vezi toată discuția)
Succesiune , mostenitor nedeclarat , intabulare teren agricol . ContSters252403 ContSters252403 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face cadastrul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe legea 18/1991, cu stersaturi si modificari. Maya Marin Maya Marin Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat ! Tatal meu a primit Titlul de Proprietate de la Primarie cu stersaturi si modificari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)