avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE AUTOTURISM
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE AUTOTURISM

Buna ziua in data de 06.06.2012 am vandut un autoturism marca ford focus fab.2006 ,diesel cu contract de vanzare cumparare.In data de 21.06.2012 noul proprietar ma anunta ca masina are "defecte" la filtrul de particule si turbina(lucruri pe care nu mi le-a semnalat atunci cand a cumparat masina acesta mergand in probe atunci ) si imi solicita sa-i dau banii inapoi pe acest motiv.In acest timp el a fost la un service auto cei de acolo iau curatat filtrul de particule si iau sugerat sa conduca masina asa cum se conduce un diesel(adica schimbarea treptelor de viteza pe la 2200-2500 turatii si sa nu mai conduca subturat(iarasi el spune ca in acest caz ce va face daca trebuie sa stea la semafor la relanti)#-o fiindca in rest masina nu ar avea nimic) dar el refuza sa mai conduca masina si isi vrea banii inapoi.Ce sa fac eu ?Ce poate sa-mi faca el?In conditiile in care eu sunt persoana fizica si nu cred ca sunt obligat sa-i acord "garantie".Va multumesc si astept un raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
mitika255, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexa_81 , utilizator 14:52, 27 Iunie 2012
Masina v-a fost predata dar prezinta vicii si defectiuni
Ce garanti trebuie sa-mi ofere vanzatorul ?
Vanzatorul dumneavoastra este tinut legal la mai multe tipuri de garantii ce variaza in functie de calitatea lui de vanzator profesionist (dealer specializat) sau de particular.

Un vanzator particular, persoana fizica, isi asuma urmatoarele garantii :
- garantie contra evictiunii
- garantie contra viciilor
- alte garantii conventionale

De asemenea, un viciu este considerat ascuns pentru un neprofesionist (de exemplu un viciu al motorului) nu poate fi calificat astfel in cazul unui profesionist, al unui mecanic. De aceea este util sa apelati la o constatare tehnica inainte de a incheia contractul de vanzare-cumparare. Din punctul meu de vedere acel cumparator trebuia sa i faca o verificare la masina (sa mearga la un service) in prezenta dvs.chiar.
Am sa ma mai documentez.
Sper sa va ajute intr-o oarecare masura. Dar ar fi bine sa vedeti si alte pareri!!!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
alexa_81, utilizator
Intradevar o expertiza a masinii inaintea vanzarii era indicata dar cumparatorul a refuzat acest lucru chiar daca eu m-am oferit sa-i fac o expertiza pe banii mei la ce service doreste el.Pretul masinii initial a fost 5350 iar el a venit cu cativa prieteni deai lui au facut o constatare la masina si au zis ca imi ofera 5000 asa cum este ,eu spunandui ca ma sina este un model mai nou cu filtru de particule si trebuie condus turat nu subturat.Din punctul de vedeere actul al servicului masina nu are nici un defect doar ca tebuie condusa turat (ca un diesel) pentru a nu duce la infundarea filtrului de particule .Nici eu nu consider acest lucru o defectiune ci o exploatare defctuasa a masinii(el nu stie sa conduca un diesel).
Ma intereseaza ce poate el legal sa-mi faca?Ca daca nu il dau eu in judecata ca incepe sa ma hartuiasca


Din ce imi spuneti eu as zice ca ati fost de buna credinta la momentul vanzarii (ati avea acoperire in acest sens)si mai mult decat atat chiar ati vrut sa faceti o expertiza cu privire la starea masinii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
alexa_81, utilizator
scuzama dar nu inteleg nimic,daca eu am vandut masina fara nici o defectiune care este vina mea?el a mers in probe cu prietenii lui au verificat-o asa cum sau priceput eu ,cumparatorul a zis ca imi ofera pretul citez " iti dau 5000 si o iau asa cum este"...

Alte discuții în legătură

Vicii descoperite dupa cumparare la masina second hand aovidiu7 aovidiu7 Acum 1 saptamana am cumparat o masina second hand de la o persoana fizica. Toate bune la prima vedere, acte, aspect frumos al masinii. M-am dus la ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat autoturism cu vicii ascunse! ce pot face? Gabriel 57 Gabriel 57 Buna ziua! Am cumpărat un autoturism pe 1 Iulie! Am venit acasă de la Brăila la București, am rulat cam 200 km prin oraș, iar după alți 200 km rulați ... (vezi toată discuția)