avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cat concediu medical poate lua un pacient cu cod 14, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cat concediu medical poate lua un pacient cu cod 14, cancer? ...

Cat concediu medical poate lua un pacient cu cod 14, cancer?
In ultimii 2 ani a beneficiat de 141 zile cm, nu consecutive, ci la nevoie, in functie de starea fizica.
Pe parcursul raporturilor de munca, in total a cumulat in jur de 500 zile de cm. Intrebarea este, acele zile (500) se sterg cumva si ne raportam la cele 141 zile luate in ultimii 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 24 Aprilie 2025
Conform art. 13 alin. 3 lit b din OUG 158/2005, modificata prin OUG 14/2021, pentru neoplazii, durata maxima legala este de un an si 6 luni, in functie de stadiul bolii. Dupa aceasta perioada maxima de 1 an si 6 luni, salariatul nu mai poate beneficia de concediu medical cod 14.
Astfel, in cazul neoplaziilor salariatul poate beneficia de concediu medical astfel incat intr-o perioada de 2 ani sa nu depaseasca 1 si 6 luni, fara a fi necesar avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta concediu medical mai mult de 90 de zile rusualexandra rusualexandra Am un salariat care in 15 iulie face 90 zile concediu medical, a fost operat si are in continuare medical. Pana acum a avut cod 01 acum vine cu cod 14 a fost ... (vezi toată discuția)
Reluare concediu medical daniela_lucsanda daniela_lucsanda Am fost operata de cancer la san in septembrie 2011. Am stat in cm 261 de zile. Am mers la munca 6 luni, dupa care mediul oncolog mi-a recomandat sa raman din ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 14 magdaonofrei07 magdaonofrei07 Daca in din septembrie 2012 pana in ianuarie 2013 am avut concediu medical pentru boala cardiovasculara nestiind de cancer,iar din ianuarie 2013 cand am ... (vezi toată discuția)