Am fost operata de cancer la san in septembrie 2011. Am stat in cm 261 de zile. Am mers la munca 6 luni, dupa care mediul oncolog mi-a recomandat sa raman din nou in cm, datorita problemelor care au aparut. Am fost trimisa la medicul expert pentru aviz si acesta a spus ca nu mai pot beneficia de restul cm daca am intrerupt, desi nu am efectuat nici macar cele 360 de zile pevazute de lege fara acordul medicului expert. Am mers la serviciu tot la recomandarea medicului oncolog. La momentul acela totul era bine si chiar m-a ajutat psihic aceasta reluare a activitatii. Din pacate se pare ca am nevoie iarasi de o perioada de cm. Va rog sa-mi spuneti daca mai am dreptul sau nu la cm.
Multa sanatate si,in acest an, sa treceti cu bine peste aceasta problema.
Din cate imi amintesc, in OUG 158/2005 in situatia neoplaziilor posibilitatea de acordare a concediului medical este un an, cu drept de prelungire pana la un an si 6 luni de catre medicul expert , in intervalul ultimilor 2 ani, in functie de stadiul bolii.
Dvs. ar trebui sa-l intrebati care este prevederea legala, in baza careia nu va elibereaza certificatul de concediu medical.
art 13.OUG 158/2005
(3) Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este mai mare in cazul unor boli speciale si se diferentiaza dupa cum urmeaza:
b) un an, cu drept de prelungire pana la un an si 6 luni de catre medicul expert al asigurarilor sociale, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza meningeala, peritoneala si urogenitala, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA si neoplazii, in functie de stadiul bolii
@daniela_lucs, v-am dat detaliat articolul si legea de care a amintit colega noastra Angel2007.
Sanatate multa!