avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CUPON DE PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CUPON DE PENSIE

Am citit pe internet ca pentru cei care primesc pensia pe card bancar nu se mai tiparesc cupoane de pensie si implicit nu mai primim acest act.
Poate sa-mi spuna cineva daca este adevarat acest lucru!


Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:49, 20 Martie 2022
Taloanele de pensie se transmit tuturor pensionarilor sistemului public de pensii, prin Posta Romana, la adresa de domiciliu cu care este luat in evidenta la dosarul de pensie (indiferent de forma efectiva de plata a drepturilor).
Buna seara,

Referitor la cupoanele de pensie, as dori sa stiu daca acestea se acorda indiferent daca persoana beneficiaza de pensie anticipata partial sau alt tip de pensie?

In cazul in care aceste cupoane nu vin impreuna cu mandatul postal, care sunt demersurile care trebuiesc intreprinse? In cazul in care au trecut cateva luni de cand s-a primit prima pensie iar cupoanele nu au fost primite nici pana in prezent, ce sugerati?

Totodata as mai dori sa stiu, daca se poate, care sunt beneficiile detinerii acestor cupoane.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,
1. Orice tip de pensie este livrata la domiciliu in baza unui mandat (cupon, talon) de pensie, format din doua parti, pe care il aduce postasul odata cu pensia.

2. Pe prima parte, care ramane la postas, semnati de primire iar partea a doua vi se inmaneaza dvs.
Mergeti de urgenta la Casa de pensii de care apartineti, la Serviciul Plati/contabilitate si intrebati ce se intampla cu taloanele Dvs. Taloanele neridicate de la posta intr-un termen, se returneaza la Casa de pensii. Rezolvati repede problema, altfel s-ar putea sa va treziti ca vi se suspenda pensia, Casa de pensii ne mai avand dovada ca ati primit-o sau ca nu s-a intamplat ceva cu Dvs.
Stiti cumva ce se intimpla daca pensionarul nu isi ridica cupoanele de pensie de la Posta, fiind plecat in strainatate?

Alte discuții în legătură

Problemă plicuri la adresă veche icatalin94 icatalin94 Buna ziua, Am o întrebare la care aș vrea un răspuns dacă se poate. Eu stau cu chirie într-o garsonieră. Cel care a stat înaintea mea este pensionar ... (vezi toată discuția)
Cupon pensie zohnermariana zohnermariana As dori sa stiu cum pot primi cuponul de pensie daca am schimbat adresa de domiciliu in alt judet,respectiv am flotant in alt oras si alt judet! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Talon de pensie DumbravaGhr DumbravaGhr Stimati domni, Am facut optiunea pentru a primi pensia pe card. Am facut optiunea la Bancpost. Am primit cardul si de luna aceasta si banii pe card. Cum ... (vezi toată discuția)