avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... oprire apa rece si calda pe termen nelimitat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

oprire apa rece si calda pe termen nelimitat

Sunt un cetatean de bine care obisnuieste ( din pacate) sa-si achite toate darile catre furnizori la timp. De vreo luna si jumatate ne-a fost oprita furnizarea apei calde (lucrari de reabilitare retea), iar de cateva zile ne-a sistat si furnizarea apei reci din cauza datoriilor prea mari - ff multi locatari acumuland datorii exorbitante la apa. Asadar, in momentul de fata nu avem nici apa rece si nici calda, in conditiile in care suntem cu toate platile la zi ( nu am avut niciodata restante nici macar o luna).
Ce se poate face in acest caz, avand in vedere ca ni s-a luat cel mai elementar drept: apa=viata, deci ni s-a luat dreptul la viata
Ce parghii legale ar exista?
Mentionez ca este vorba despre un bloc ANL, proprietatea primariei ( care nu ia masuri impotriva celor care au datorii prea mari).
Cel mai recent răspuns: kmiavocatnet , utilizator 16:52, 27 Iunie 2012
La nivelul imobilului este infiintata asociatie de proprietari?
nu
Avand in vedere relatia cu primaria ,va revine dreptul sa sesizati oficial autoritatea locala,sa detaliati situatia dvs ca fiind bun platnic fara restante ,autoritatea avand competenta sa dispuna furnizorului de utilitati masuri in consecinta
In conditiile in care nu exista infiintata asociatie de proprietari care prin reprezentant legal sa dispuna masuri pentru recuperrae r4estante acumulate de anumiti proprietari va confruntati cu o situatie delicata,care poate fi solutionata numai prin implicarea primariei
am facut o plangere in atentia primarului, astept un raspuns, dar ma tem ca il stiu
am fost si la compania de apa si am fost de-a dreptul flituiti, ei nu vor sa discute cu noi, ci cu primaria, iar primaria ne trimite la ei. Suntem toti in aceeasi oala si suntem sanctionati deopotriva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vor sa opreasca apa rece Alexandru2 Alexandru2 Am si eu o intrebare presedintele si vice presedintele blocului impreuna cu administratorul vor sa opreasac furnizarea apei potabile prin ne plata ... (vezi toată discuția)
Sistare apa rece geogeorge geogeorge buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca este posibil ca asociatia de proprietari sa sisteze furnizarea de apa rece pur si simplu??? o cunostinta a primit in ... (vezi toată discuția)
Presedintele de scara recurge la oprirea apei calde si reci in bloc pentru recuperarea unei datorii Oana Trb Oana Trb Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu baza legala prin care Presedintele de Scara poate impune sistarea furnizarii de apa calda/rece pe perioada ... (vezi toată discuția)